Anasayfa /  Güncel

Uzman erbaş alımı ne zaman? Uzman Erbaş başvuru şartları neler?

Uzman Erbaş alımı ne zaman başlıyor ve şartları neler? İşte Sahil Güvenlik Komutanlığının "uzman erbaş" alımına ilişkin şartlar ile ilgili tüm bilgiler bu haberde yer alıyor. Uzman Erbaş başvuru şartları neler?

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2019 16:48

Uzman Erbaş alımı ne zaman başlıyor ve şartları neler? İşte Sahil Güvenlik Komutanlığının "uzman erbaş" alımına ilişkin şartlar ile ilgili tüm bilgiler bu haberde yer alıyor. Uzman Erbaş başvuru şartları neler?





Resmî Gazete'de yayımlanan ilana göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 2019 yılı birinci dönem için "uzman erbaş" alımına ilişkin şartlar belli oldu. Buna göre uzman erbaş alımı bugün saat 14:00'te başlayacak ve başvurular 17 Ocak 2019 tarihinde saat 14:00'e kadar Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesi "www.sg.gov.tr" üzerinden yapılacak.

Sahili Güvenlik Komutanlığı'nda uzman erbaş olmak isteyen adayların en az lise mezunu olması gerekiyor. Başvuru yapacak adayın yaş olarak 2019 yılının Ocak ayının ilk günü itibarıyla 27 yaşını bitirmemiş olmaları gerekiyor.

Ayrıca adayların askerlik vazifelerini yapmış veya yapıyor olmaları ve askerlik görevini tamamlamış adayların terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla sürenin geçmemiş olması isteniyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, belirlenen başvuru tarihleri içerisinde "sözleşmeli er" olarak ilk sözleşmesini (3 yıllık) tamamlayan ve müteakip sözleşme süreleri içerisinde bulunan 29 yaşını bitirmemiş olanlar da "uzman erbaş" alımı için başvuruda bulunabilecek.

Ancak sözleşmeli er olarak görev yapan ve sözleşme süresi sona ermiş olup, sözleşme yenilemeden sözleşmeli erlikten ayrılanlar söz konusu yaş şartından yararlanamayacak. Başvuru tarihleri içerisinde ilk 3 yıllık sözleşmesi devam eden erler de başvuru yapamayacak.

UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILACAK BRANŞLAR VE DİĞER ŞARTLAR

Sahil Güvenlik Komutanlığının uzman erbaş alımına başvuru yapan adayların sınavlarda başarılı olmaları durumunda adaylar, Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargahı ile bağlı bulunan birlik ve kurumlarda elektrikçi, ikmal (aşçı), telsizci, şoför, serdümen ve kurbağa adam branşlarında istihdam edilecek.

Başvuru yapacak adayların en az 164 santirmere boyunda olmaları ve boy-kilo standartlarının başvuru kılavuzunda belirtilen aralıkta yer almaları istenirken, şoförlük için başvuru yapan adayların dışındaki diğer branşlara başvuracakların yüzme testlerini başarıyla geçmeleri gerekiyor.

Yüzme testlerinde adayların asgari 1 dakika su üstünde durabilme ve herhangi bir şekilde 25 metre yüzebilme şartı aranacak.

Kurbağa adam branşı için Sahil Güvenlik Komutanlığının uzman erbaş alımına başvuru yapacak adaylardan ise su üzerinde ellerini kullanmadan 2 dakika sabit durmaları, 50 metre kurbağalama, 50 metre yan stilde ve 50 metre serbest yüzebilmeleri, 4 metre derinliğe serbest dalarak dipteki mankeni çıkarmaları ve su altına dalarak en az 20 metre ilerleyebilmeleri istenecek.

Uzman erbaş alımı için başvuru yapan adayların ayrıca fiziki yeterlilik ve değerlendirme testlerinde 2 dakikalık süre içinde şınav ve mekik çekerek, bin 500 metrelik parkurda koşacak.

Başvuru yapan adayların sonuçları, yazılı sınav ile ikinci seçim aşamalarına girecek adayların listesi ile adayların bu sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri belgeler 31 Ocak tarihinden itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığının internet adresinden duyurulacak.

Adayların diğer şartlar ile gerekli belge ve işlemler için "www.sg.gov.tr" adresinde yayımlanan başvuru kılavuzunu incelemeleri gerekiyor.




Yorumlar