Anasayfa /  Güncel

Türkiye'den Kaşıkçı için yeni hamle

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayına karışan 20 Suudi vatandaşı için İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkartıldı.

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2019 18:54

2 Ekim günü Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturmadaönemli bir gelişme yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kaşıkçı'yı öldüren infaz timinde yer aldığı belirlenen 20 Suudi vatandaşı hakkında kırmızı bülten çıkarılması talep edilmişti.

Türkiye'nin bu talebi İnterpol tarafından kabul edildi. İnfaz timinde yeralan 20 isim hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Bülten uyarınca 20 isim dünyanın her yerinde aranacak.

Kaşıkçı'nın cesedi bulunamadı

Suudi gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü.

Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ve sonrasında yaşananlar, Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu konusu hala netlik kazanmadı.


Yorumlar