Anasayfa /  Güncel

Türk Jetleri, DEAŞ tünelini imha etti

Terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik hava harekatı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Fırat Kalkanı Harekatı 173'üncü gününde teröristlerin yoğun şekilde kullandığı bazı tünelleri imha etti

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2017 20:39

ANKARA

Türk Silahlı Kuvvetlerince, terör örgütü DEAŞ'a yönelik Suriye'nin El Bab kentinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda, teröristler tarafından etkin olarak kullanılan çok sayıda tünel imha edildi. 

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor. Harekat kapsamında, terör örgütü DEAŞ'a ait hedeflere yönelik hava harekatı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçakları, teröristlerin yoğun şekilde kullandığı bazı tünelleri bombaladı. 

Fırat Nehri'nin suyunu tarım arazilerine taşımak için yaklaşık 15 yıl önce oluşturulan tünellerin imha edilmesiyle hareket kabiliyeti azalan terör örgütü DEAŞ'ın, büyük zarar gördüğü kaydedildi. 

FIRAT KALKANI HAREKATI

DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 172'nci gün olan 11 Şubat 2017'ye kadar neler yaşanmıştı. 

Harekat kapsamında, Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 229 meskun mahal ve bin 910 kilometrekare alan kontrol altına alındı.

9 Aralık tarihinde başlayan El Bab harekatında batıdan ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldı. Terör örgütü DAEŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat kapsamında, "tecrit harekatı" sürdürülürken, El Bab'ın doğusunda bulunan Bzaghah ve Kabbasin yerleşim yerleri kontrol altına alındı, batıda Akil Tepesi ve hastane bölgesinde kontrol sağlandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak ve Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen hava taarruzlarıyla son bir haftada terör örgütü DAEŞ mensubu 223, PKK/PYD mensubu 5 terörist olmak üzere toplam 228 terörist öldürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne 2 bin 288'i ölü olmak üzere toplam 2 bin 705 DAEŞ mensubu, 322'si ölü olmak üzere toplam 344 PKK/PYD mensubu terörist öldürüldü.

Kaynak: AA-TrHaberler


Yorumlar