Anasayfa /  Güncel

Tezkere görüşmesinde Meclis'te "Kayserili" tartışması

Irak tezkeresinin bir savaş tezkeresi olmadığını söyleyip "savaş" ifadelerine karşı çıkan CHP'li Engin Altay, "Kayserili eşeği boyamış, babasına satmış" sözleriyle tepki topladı.

Abone ol
Abone ol 23 Eylül 2017 20:21

TBMM'de devam eden  Irak tezkeresi görüşmelerinde  CHP Grup Başkanvekili  Engin Altay'ın "Kayserili eşeği boyamış, babasına satmış" sözleri Meclis Başkanı  İsmail Kahraman ve  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın tepkisine yol açtı.

Öte yandan tezkerenin savaş tezkeresi olmadığını söyleyen  CHP'li  Engin Altay'ın "Her Kürt vatandaşını terörist olarak görmezsiniz." sözlerine Bakan Nurettin  Canik'li "Kürt kardeşlerimiz  Türkiye Cumhuriyeti'nin asli vatandaşıdır, bizden önce böyle değildi." sözleriyle cevap verdi.

İşte  Engin Altay'ın sözleri:

Elbette alınması gereken tedbirler vardır. Sayın Başbakan  Lozan'a atıfta bulunmuş, hani  Lozan hezimetti?  Türkiye'nin müdahalesinin uluslarası hukukta da sorun yaratabilir.  Türkiye'nin yapması gereken çatışmasızlık getiren bir ortamı sağlamaktır. Her Kürt'e terörist gözüyle bakamazsınız.  Türkiye'yi böler bunlar. Bu ülkede benim ne kadar hakkım varsa Kürtlerin de hakkı vardır. Biz diyoruz ki  PKK ile gerektiği mücadeleyi yapsın ama bütün Kürtleri terörist gibi davranan iş ve işlemlerden uzak durmak gerekir. Kaynak:  CHP'li  Altay:  Türkiye'yi bataklığın içine soktunuz!


Yorumlar