Anasayfa /  Güncel

Tek Tip Askerlik Düzenlemesi başlıyor mu? Bakanlık'tan tek tip askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı meraka beklenen Tek Tip Askerlik Düzenlemesi için açıklama yaptı. Yapılan açıklamada tek tip askerlik düzenlemesine yönelik çalışmaların tamamlandığında Cumhurbaşkanı onayına sunulacağı aktarıldı.

Abone ol
Abone ol 19 Ocak 2019 16:30

Bedelli askerlik sürecinin gündeme gelmesinden itibaren ortaya çıkan ve tek tip askerlik, diğer bir adıyla da süreç olarak profesyonel orduya geçişin adımları olarak görülen düzenlemenin detayları netlik kazanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan' a sunulacağı, çalışmaların tamamlanıp onay için Cumhurbaşkanı Erdoğan' dan yanıt bekleneceği ifade edilen sistemin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Şuan için bakanlık tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların yürütüldüğü, hazırlandıktan ve düzenlemeler tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan' a iletileceği yönünde açıklamalar gerçekleştirildi.

Tek tip askerlik düzenlemesi nasıl işliyor?

Tek tip askerlik düzenlemesinde, vatandaşlar standart olarak 6 ay askerlik yapıyorlar. Bu 6 ay sürenin ilk 3 aylık kısmı, herkes tarafından zorunlu olarak yapılması gereken kısım olarak aktarılıyor. Kalan 3 aylık kısım ise, bedelli olarak yapılabiliyor. Askere gidilmeyen her ay için bir asgari ücret kadar ödeme gerçekleştirilmesi gerekiyor. Üstelik bu düzenlemede vatandaşlar, dilerlerse askerlik hizmetini 6 ay yapıp, devletten kalan 3 ay boyunca asgari ücret tutarında her ay maaş alabiliyorlar.

Bu düzenlemeye yönelik süreç hala çalışmaların tamamlanmasını bekliyor. İlgili tüm bakanlıklar, birimler ve paydaşlar dahilinde çözülmesi, planlanması gereken süreçleri barındıran tek tip askerlik konusuyla alakalı tüm gelişmeleri takip ediyor, sizlere aktarıyor olacağız. Sizce tek tip askerlik düzenlemesiyle alakalı süreç nasıl işlemeli? Askerlik tek tip olarak düzenlenmeli mi? Profesyonel orduya geçişin bir adımı olarak bu düzenlemeyi mi örnek olarak verebiliriz? 


Yorumlar