Anasayfa /  Güncel

Suriye'deki yerel kaynaklardan flaş iddia

Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de ilan ettikleri "çatışmasızlık bölgeleri"nde garantör ülke sıfatıyla asker bulundurmasına karar verilmişti. Bazı askeri kaynaklar ve Suriye'deki yerel güçler, TSK'nın bu gece İdlib'e gireceğini iddia etti.

Abone ol
Abone ol 06 Mayıs 2017 20:51

Astana'da  Türkiye,  Rusya ve  İran arasında imzalanan anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle,  Suriye'de muhalifler ve rejim güçleri arasında çatışmaların en yoğun olduğu alanlarda 4 "çatışmasızlık bölgesi" ve bu bölgelerin sınırları boyunca "güvenlikli bölgeler" kuruldu.

ÇATIŞMASIZLIK BÖLGELERİ

Suriye'nin 4 yerinde oluşturulan çatışmasızlık bölgelerinin çerçevesi, genel olarak şöyle belirlendi:

İdlib ili ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyindeki belli bölgeler, başkent  Şam'daki Doğu Guta,  Suriye'nin güneyinin belli bölgeleri (Deraa ve Kuneytra vilayetleri).

TÜRK ASKERİNİN BU GECE İDLİB'E GİRECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Anlaşmaya göre, 'çatışmasızlık bölgeleri' sınırlarındaki 'güvenlik bölgeleri'ni garantör ülkelerinin askeri güçleri idare edecek. Anlaşma gereğince Türk askerlerinin, muhaliflerin elinde bulunan  İdlib'e bu gece gireceği ve kontrolü sağlayacağı iddia edildi.

THE TIMES: TÜRK ASKERİ İDLİB'DE DEVRİYE GEZECEK

İngiliz  The Times gazetesi,  Orta Doğu muhabiri Richard Spencer da imzasını taşıyan haberde Türk askerinin  İdlib'de devriye gezeceğini yazdı. Gazeteye konuşan iki kaynak, varılan anlaşmayla Türk ordusunun muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde güvenliği sağlamak için  İdlib'de devriye gezeceğini söyledi.

İDLİB KENTİNİN KONUMU

Türk askerlerinin gireceği iddia edilen  İdlib'in kuzeyinde terör örgütü YPG'nin elinde tutuğu  Afrin bulunuyor. Kentin güneybatısında ise Esed rejiminin denetiminde olan  Lazkiye kenti yer alıyor.  İdlib Mayıs ayından önce yoğun şekilde Rus ve Esad rejiminin hava harekatlarına maruz kaldı.


Yorumlar