Anasayfa /  Güncel

Son dakika Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte yeni askerlik sisteminde son durum

Yeni askerlik sisteminde sona yaklaşılıyor. Gençlerin yakından takip ettiği uzun dönem askerliğin kısalmasıyla ilgili yasa tasarısının ilk 2 maddesi Meclis’te kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda "Hayırlı Olsun" demişti.

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2019 17:18

Yeni askerlik sisteminde sona gelindi. 130 bin asker ve ailenin merak ettiği uzun dönem askerliğin kısalmasıyla ilgili yasa tasarısının ilk 2 maddesi mecliste kabul edildi. Kabul edilen maddeler, teklifin ‘Amaç’ ve ‘Kapsam’ başlıklarını taşıyor. Peki yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? Askerlik süresi ne kadar olacak? İşte merak edilenler…

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

TBMM Genel Kurulunda, milletvekilleri Askeralma Kanunu Teklifi'nin tümü üzerinde söz aldı. Askerlik süresinin 6 aya düşmesi halinde halihazırda askerlik yapan 130 bin askerin terhis olması söz konusu… Öte yandan bedelli askerlik de gündemde.. Yeni sistem ile ilgili hararetli tartışmalar devam ediyor.

ERDOĞAN'DAN YENİ ASKERLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ PAYLAŞIM

Neden ihtiyaç duyuldu?

Günümüz dünyasında askerlik görevi çok iyi eğitim ve uzmanlık isteyen bir meslek haline dönüşmüştür.

Türkiye, epeyce bir vakittir, planlı ve bilinçli bir şekilde profesyonel askerliğe geçişin hazırlıklarını yürütmektedir.

Askerlik çağına gelen gençlerimizin sayısında sürekli yığılmalar yaşandığı da ortadadır.

Yeni sistemle neler olacak?

Profesyonel askerlik yaygınlaşacak.

Yükümlülerin yarıya yakını hemen terhis olacak, kalanları görevlerine devam edecek.

Bedelli askerlik yapma hakkı kazanan herkes bir aylık temel eğitimden geçecek.

Yükümlü olarak kıtaya gelenler temel eğitimleriyle birlikte toplam 6 ay askerlik yapacak.

Muvazzaf kadrolara geçişler de ilk 6 aylık ve ardından ücret mukabili yapılacak ikinci 6 aylık askerlik görevinin ardından mümkün olacak.

Yedek subaylık ve 2 yıllık yüksekokul mezunları için bu kanunla gündeme gelen yedek astsubaylık uygulamaları da personel ihtiyacının karşılanmasında önemli bir imkândır.


Yorumlar