Anasayfa /  Güncel

Reina saldırısında katilin karısı dahil 11 kişi tutuklandı

Reina'ya düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada aralarında Özbek teröristin karısı Zarina Nurullayeva'nın da aralarında bulunduğu 11 DEAŞ üyesi terörist tutuklandı

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2017 01:35

Reina katliamına ilişkin soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklandı

Reina katliamına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında saldırgan Abdulkadir Masharipov'un eşi Zarina Nurullayeva'nın da bulunduğu 11 kişi nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. 




11 kişi savcılık tarafındanğın nöbetçi hakimliğe tutuklanma talebiyle sevk edilmişti. Hakimlik sorgularının ardından 11 kişinini tümü, "Terör örgütü üyeliği ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından, ayrıca şüpheliler arasında yer alan Tuersung Xıanmıxıdıng ile Bakhtiiar Abdurashıdov "39 kez Kasten öldürmeye yardım" suçundan tutuklandı.

KARISI DAEŞ'Lİ

Savcılık, sanıklar hakkında tutuklama istediği sevk yazısında Abdulgadir Masharipov'un eşinin saldırıdan haberdar olduğunu belirtti.



Savcılık, Masharipov'un eşinin de DAEŞ'li olduğu vurguladı. Yakalandığında adını gizlediğine ve kod isim kullandığına dikkat çekti. Şüpheli Zarina N.'nin yakalanmadan bir gün önce oğlunu iki DAEŞ'li teröriste teslim ettiği ortaya çıktı.



Sevk yazısında şüphelinin eşi tarafından “Burada kalırsanız zarar görürsünüz” diyerek uyarıldığı ve DAEŞ'liler tarafından alınarak Esenyurt’ta bir eve götürüldüğü anlatıldı.



Şüphelilerden Bahtiyar Abduraşidov'un da saldırdan sonra teröriste silah getiren kişi olduğu belirtildi.



3 Ocak'ta saldırgan Abdulkadir Masharipov’un kendilerini takip eden trafik polislerine ateş ettikleri, araçlarını Beyoğlu'nda bırakıp kaçtıkları da ortaya çıktı.



Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda terör eylemlerinin finansmanı için kullanılan 160 bin dolar ele geçirildi. Kaynak: Ntv


Etiketler Zarina Nurullayeva
Yorumlar