Anasayfa /  Güncel

POMEM 3 bin kadın polis başvurusu ne zaman sona erecek?

2019 yılı için kadın POMEM başvurusu ne zaman bitiyor? Polis Akademisi Başkanlığı 2500'ü lisans ve 500'ü ön lisans olmak üzere 3000 kadın polis alımı yapılacağını duyurmuştu. PAB, 2019 yılı için POMEM başvuru tarihleri hakkında detayları paylaştı.

Abone ol
Abone ol 24 Nisan 2019 13:03

2019 yılı için kadın POMEM başvurusu ne zaman bitiyor? Polis Akademisi Başkanlığı 2500'ü lisans ve 500'ü ön lisans olmak üzere 3000 kadın polis alımı yapılacağını duyurmuştu. PAB, 2019 yılı için POMEM başvuru tarihleri hakkında detayları paylaştı. 

2019 yılı için kadın POMEM başvurusu ne zaman bitiyor? Polis Akademisi Başkanlığı 2500'ü lisans ve 500'ü ön lisans olmak üzere 3000 kadın polis alımı yapılacağını duyurmuştu. PAB, 2019 yılı için POMEM başvuru tarihleri hakkında detayları paylaştı. Polis olmak isteyenler için son tarih 22 Nisan olarak işaret edildi. 



Polis Meslek Eğitim Merkezi bünyesinde 2500’ü lisans ve 500’ü ön lisans olmak suretiyle toplam 3000 kadın personel alımı yapılacak. Kadın polis adayı 3 bin birey POMEM eğitimlerine tabii tutulacak ve polis olmak kadınlar için artık son aşamaya gelindi. POMEM Başvuru Detayları POMEM başvuruları 8 Nisan 2019 günü başladı ve son başvuru tarihi için 22 Nisan 2019 günü işaret edilmişti. Polis olmak isteyen kadınlar 22 Nisan saat 18.00’e kadar başvurularını gerçekleştirebilecektir.  Adaylar başvurularını www.pa.edu.tr adresinden gerçekleştirebilecek.  Bununla birlikte e-devlet üzerinden de T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresiyle başvuru yapılabiliyor. POMEM Başvuru Ücreti Nasıl Yatırılır? POMEM polislik başvurusunda bulunacak adaylar 130 TL başvuru ücretini yatıracaktır. Başvuru ücretinin yatırılması gerektiği son tarih ise 22 Nisan 2019 ve saat 17.00 olarak belirlendi. Ödemeler, Halkbank şubeleri veya intenet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

POMEM Sağlık Kontrolü Detayları POMEM sınavı öncesinde adayların tamamı sağlık kontrolünden geçirilmektedir. Sağlık Komisyonu adaylar için ön sağlık kontrol yapar ve bu tetkikler Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği kapsamında gerçekleşmektedir. Sağlık kurulu raporuna bağlı olarak adayın öğrenci adayı olup olmayacağı belli olacaktır. Fiziki Yeterlilik Sınavı Detayları POMEM alımları kapsamında sağlık testinin ilk aşamasını tamamlayan adaylar bir sonraki aşamada fiziki yeterlilik sınavına girecektir.

Böylelikle adayların becerileri, fiziksel yapısı ve yeterlilik durumu ölçülecektir. Bu aşamayı da atlatan adaylar bir sonraki aşamada sözlü mülakatta ter dökecektir. POMEM Mülakat Detayları Ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavını tamamlamış olan adaylar mülakata girebilmektedir. Aşamayı atlayan adaylar soruların yazılı olduğu kartları çeker ve aday kartta çıkan soruları yanıtlar. Komisyon aynı zamanda adaya çeşitli konularla ilgili de sorular yöneltebilmektedir. Bu sorular kapsamında adayın bilgi seviyesi, kavrama becerisi ve özgüveni test edilir. Sözlü mülakat 100 puan üzerinden değerlendirilir ve adayın sözlü mülakatı geçebilmesi için en az 70 puan alması gerekmektedir.


Yorumlar