Anasayfa /  Güncel

PKK'nın kaçırdığı öğretmenden acı haber

TUNCELİ Valisi Tuncay Sonel, 12 Temmuz günü Pülümür Çayı'nda bulunan erkek cesedinin, PKK'lı teröristlerce kaçırılan 24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini söyledi. 

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2017 15:10

TUNCELİ Valisi Tuncay Sonel, 12 Temmuz günü Pülümür Çayı'nda bulunan erkek cesedinin, PKK'lı teröristlerce kaçırılan 24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini söyledi. 

Tunceli - Erzincan Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde 12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinin, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görev yaparken, memleketi Gümüşhane'ye gitmek üzere yola çıkan ve geçen 16 Haziran günü PKK'lı teröristler tarafından, aracı yakıldıktan sonra kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu tespit edildi.



12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinden alınan DNA örneği ile öğretmen Necmettin Yılmaz'ın babasından alınan DNA örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda karşılaştırma işlemine tabi tutuldu.

Yapılan karşılaştırmada bulunan cesedin öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu kesinleşti.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bulunan cesedin PKK'lı teröristiler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun DNA eşleşmesi sonucu kesinleştiğini belirterek, "PKK'lı teröristler bu vahşetin hesabını vereceklerdir" dedi.



KARNELERİ DAĞITIP MEMLEKETİNE GİDİYORDU



Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına hem müdürlük, hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı.

Öğretmen Necmettin Yılmaz aynı gün saat 15.00 sıralarında Tunceli- Pülümür karayolunun 46'ıncı kilometresine geldiğinde, yol kesen PKK'lı teröristler tarafından otomobiline ateş açılarak durduruldu. Kurşunlarla delik deşik olan otomobili ateşe veren teröristler öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdı.

TUNCELİ VALİSİ SONEL:HAİNLER GEREKLİ CEVAPLARINI ALACAKLAR



Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzincan yolu üzerinde bulunan erkek cesedinin, öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun tespit edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Öğretmeni katleden hainlerin gerekli cevabı en kısa sürede alacaklarını belirten Vali Sonel, "Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, hain ve alçak teröristlerce kaçırılmıştı.

12 Temmuz günü arama faaliyetleri esnasında Pülümür çayı etrafında bir erkek cesedi bulundu.

Bu ceset öncelikle Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tanınmayacak haldeydi.

Burada babadan ve naaştan alınan kan ve DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu sabah maalesef üzücü haberi almış olduk.

Bulduğumuz naaşın şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'a ait olduğunu öğrendik.

Naaşın Gümüşhane’ye nakli  için gerekli işlemler adli mercilerimizce yapılmakta. 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde olması da bizi ayrıca üzdü.

Bu vatanımız kolay vatan yapılmadı.  Rabbim vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı bölmek isteyen hainlere, birlik ve beraberliğimizi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin.

2 hafta önce burada göreve başlamıştım. Kaçırılan öğretmenimizin babasıyla da görüşmüştüm.

Bu işin üzerinde olduğumuzu her zaman kendisine ifade ediyordum. Şehit öğretmenimizin babasıyla ölüm haberi  gelmeden önce konuşmuştum.

Devletimizin kararlılığını anlattım. Devletimizin her zaman öğretmenimizin ailesinin yarınında olduğunu söyledim.

Terörle mücadelede kararlılığımız sürecektir. Öğretmenimizi hunharca şehit eden caniler, gerekli cevaplarını kısa sürede alacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.



KAÇIRILDIKTAN BİR KAÇ SAAT SONRA ŞEHİT EDİLMİŞ



Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit olduğunun açıklanmasının ardından, olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Güvenlik kaynaklarının yaptığı araştırmaya göre, PKK'lı teröristler, öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdıktan birkaç saat sonra şehit etti.

Kaynaklar Yılmaz'ın sorgulandıktan sona, başından silahla vurularak Pülümür Çayı'na atıldığını kaydetti.

Necmettin Yılmaz'ın cesedi üzerinde yapılan otopside başında 2 kurşun yarası tespit edilirken, Yılmaz'ın kurtarılması için çok sayıda operasyon yapıldığı, ancak sonuç alınamadığı belirtildi.


Yorumlar