Anasayfa /  Güncel

Pentagon'dan Yemen El Kaidesine hava harekatı

Pentagon, Yemen El Kaidesine yönelik 20'den fazla hava harekatı düzenledi. Abyan, Beyda ve Şabvah vilayetlerinde bulunan El Kaide hedeflerine yönelik yapılan hava saldırısında terör örgütüne ağır darbe verildi.

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2017 02:36

ABD Savunma Bakanlığı​ (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis’in yaptığı yazılı açıklamada Yemen El Kaidesine ait altyapı ve ekipmanlarını hedef alan saldırıların 2 Mart sabahı gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada operasyonda ölü sayısına yer verilmezken saldırının Yemen  hükümeti ve Yemen Cumhurbaşkanı Abdullah Mansur Hadi ile koordinasyon içeresinde gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.

Albay Davis açıklamasında şunları kaydetti:

“Saldırının hedefinde militanlar, ekipman, altyapı, ağır silah sistemleri ve çatışma mevzileri vardı. Arap Yarımadası El Kaidesi ABD ve  müttefiklerimize karşı saldırıları planlamak, yönlendirmek ve azmettirmek için Yemen’de yönetilmeyen bölgelerden faydalanıyor. ABD kuvvetleri Arap Yarımadası El Kaide’sinin Yemen’de işlemez hale getirmek ve yenmek üzere Yemen hükümeti ile birlikte çalışmaya devam edecektir.”

Pentagon’un Yemen masası sözcülerinden Christopher Sheerwood, AA'ya  yaptığı açıklamada ölü sayısının netleştirilmediğini ancak birçok El Kaide mensubunun öldürüldüğünü ifade etti.

Sheerwood saldırı ile ilgili detayların incelendiğini kaydetti.

Saldırıların Yemen’in Beyda vilayetinde geçen ay yapılan baskından sonra gerçekleştirilmesi ABD medyasında bir askerin öldürüldüğü baskından elde  edilen istihbarat bilgileri ile yapıldığı yorumlarına neden oldu.

ABD özel kuvvetleri geçen ay El Kaide kampına bir baskın düzenlemiş saldırıda onlarca sivil kayıpların yanında 14 El Kaide mensubu ve bir ABD askeri öldürülmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump o baskından çok fazla istihbarat bilgisi toplandığını savunurken Amerikan basınına yansıyan haberlerde olaya dair bilgisi olan kaynakların o baskından herhangi önemli bir bilgi toplanamadığını iddia ediliyor.

AA-Milliyet


Yorumlar