Anasayfa /  Güncel

Pazar tanzime uyamadı

Tanzim satış noktaları ve marketlere Tarım Kredi tarafından ucuza sebze verilmesiyle fiyatlar düştü. İBB'nin işletmesini yaptığı Bayrampaşa Hali'nde de fiyatlar tanzim sonrası gerilerken semt pazarı el yakmaya devam ediyor. Bir pazarcı, "Marketciler, sebze ve meyve fiyatlarını indirip diğer ürünlerin fiyatını yükseltiyor. Oradan kazanıyor ama biz ne yapalım?" diyor.

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2019 20:00

İstanbul ve Ankara’da sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla tanzim satış uygulamasına dün başladı. Bazı büyük marketlerdeki fiyatlar da Tarım Kredi buralara sebze verdiği için geriledi.

Ancak İstanbul’da gezdiğimiz bir pazarda fiyatlarda gerileme görülmedi. Pazarcılar ise tanzim satış noktalarına tepkili. Pazarcı esnaflarından Ahmet Şensoy, “Fiyatları düşürmek istiyorlarsa halde fiyatları düşürsünler. Şuan tanzim satış noklarında zararına satılıyor. Biz burada akşama kadar bir ekmek parasına bekliyoruz” dedi.

“MARKETLER DİĞER ÜRÜNLERİN FİYATINI YÜKSELTİYOR”

Marketler indirime gitti ancak pazarlarda ise durum böyle değil. İstanbul Zeytinburnu’nda bir semt pazarcısı Ahmet Şensoy ise bu durumun nedenini şöyle anlattı: “Marketciler, sebze ve meyve fiyatlarını indirip diğer ürünlerin fiyatını yükseltiyor. Oradan kazanıyor ama biz ne yapalım? Sattığımız ürünler belli.”


Yorumlar