Anasayfa /  Güncel

Nihat Genç parti programındaki o ifadeye dikkat çekti!

Nihat Genç'e "eleştirme" dediler ama o yine de yazdı! "NATO'ya bağlılık" sözü veren İYİ Parti'ye zehir zemberek sözler...

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2017 22:27

Türk siyasetinin 87'nci partisi olan "İyi Parti" resmen kuruldu. Partinin amblemi; 8 oklu güneş, sloganı ise "Türkiye iyi olacak..." olarak belirlendi.

Meral Akşener'in kurucu genel başkanı olduğu partinin içerisinde MHP'den ayrılan ve "ülkücü" ve "milliyetçi" olarak bilinen pekçok isim yer alıyor. Partiye bazı "Ulusalcı" eski askerler de destek veriyor.

NİHAT GENÇ'E "ELEŞTİRME" DEDİLER AMA...

Oda TV yazarı Nihat Genç ise partinin kurulmasının hemen ardından kaleme sarıldı ve parti programındaki "tehlikeli" ve "şaibeli" bazı detayları okurları ile paylaştı.

Kendisine "ağır solcu ağbilerin" dahi, "Aman Nihat, İYİ Parti'yi eleştirme, bir laf etme" diye telkinde bulunduğunu belirten Nihat Genç, "Canları çok yanmış olmalı, sessiz kalmamızı istiyorlar…" dedi.

"NATO" UYARISI

İYİ Parti'nin programındaki bazı detaylara dikkat çeken Nihat Genç, parti programında "NATO’ya bağlılık" ifadesinin yer aldığını dile getirerek, "FETÖ’yü sahiplenmiş bir NATO’ya bağlılık ne anlama geliyor?" diye sordu.

Bu ifadenin Batı tarafından Akşener ve ekibine empoze edildiğini savunan ve bu kapsamda İYİ Parti'nin de bir "proje" partisi olduğunu ima eden Nihat Genç,"Eşit vatandaşlığın milliyetçi bir partide ne işi var ya da FETÖ’ye bağlılığını bildirmiş NATO’yla milliyetçi bir partinin ne işi var? Siyaset bilimciler, partiler, tartışmacılar, işte bu ‘kavramları’ enine boyuna konuşmalı, ama değil, bunların ne anlama geldiğini tartışmaktan korkuyoruz." diye yazdı.

NATO'NUN TÜRKİYE'DEKİ ORDUSU FETÖ!

15 Temmuz’dan sonra NATO'nun, FETÖ’yü sahiplendiğini ve hatta FETÖ’yü ordusu kabul eden açıklamalarda bulunduğunun altını çizen Nihat Genç yazısında şu ifadeleri kullandı;

"İYİ Parti’de çok değerli ‘milliyetçi’ isimler var, şimdi onları, parti içinde çok büyük bir ‘kavga’ bekliyor, ve bu kavganın sonu nereye çıkar, bilinmez!

Kavganın sebebi, parti programında yer alan ‘eşit vatandaşlık’ ve ‘NATO’ya bağlılık’ lafları. Malum ‘eşit vatandaşlık’ ‘açılım’ın ve Apo’nun ve hain liberallerin ‘etnik vatandaşlık’ı anayasaya koymak için uydurdukları bir laftır.

Yani milliyetçilerin kıllandığı ve asla kabul etmediği bu eşit vatandaşlık’ın parti programına girmesi baştan aşağı şaibelidir, çok tehlikelidir, ve…

Ve ‘kasıtla’ oraya konmuştur. Çünkü bu lafın oraya girmemesi için içerden büyük bir mücadele edilmiş ve bir irade (hangi irade?) bu lafı programa geçirmiştir.

Gelelim NATO’ya bağlılığa, malumunuz, iki tane NATO vardır, birincisi, Soğuk Savaş yıllarının NATO’su, ki, sağ merkez partilerin ‘ana kucağıdır’, sağ merkez partilerin dış politika ideolojisidir, karşısınız değilsiniz, başka, soğuk savaş yıllarında NATO’ya bağlılık sağ merkez için şaşırılacak bir şey değildir.

Ancak, 15 Temmuz’dan sonra NATO, FETÖ’yü sahiplenmiş ve hatta FETÖ’yü ordusu kabul eden açıklamalarda bulunmuştur, yani, 15 Temmuz’dan sonra NATO’ya bağlılık bir şekilde FETÖ’ye bağlılık anlamına gelmeye başlamıştır.

İşte bu NATO’ya bağlılık ifadesine de karşı çıkılmış, yapmayın etmeyin yazmayın denilmiş, ancak yine bir irade (hangi irade) programa milliyetçilerin tepkisini göze alarak NATO’ya bağlılığı da programa koymuştur."


Etiketler Nihat Genç
Yorumlar