Anasayfa /  Güncel

Nevşin Mengü'nün İzlanda tweeti olay oldu!

Nevşin Mengü, A Milli Takımı'mızın İzlanda'da saatlerce bekletilmesi sebebini "Uçuşun onaylanmamış bir havaalanı olan Konya'dan yapılması" olarak açıklayınca, Konyaspor iddiaya jet hızıyla yanıt verdi.

Abone ol
Abone ol 10 Haziran 2019 18:22

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde H Grubu'ndaki 4. maç için İzlanda'ya giden Milli Takım, İzlanda'da alışagelmişin dışında bir uygulamayla karşılaştı. Milli takımın havalimanında saatlerce bekletilmesi sonrası Türkiye, Norveç elçiliği aracılığıyla İzlanda'ya nota verdi.

Nevşin Mengü'nün İzlanda skandalı tweeti olay oldu - Sayfa 2

Burak Yılmaz, havalimanında 3 saat bekletildiklerini açıklarken Emre Belözoğlu da "İçeride fazladan bir arama yapıldı, bekletildik. Gerildik. Gerek yoktu" dedi. Üstelik Belezoğlu'na tuvalet fırçası uzatıldı. Türkiye'nin konuştuğu olaya ilişkin gazeteci Nevşin Mengü'ün tweeti sosyal medyayı  salladı.

Nevşin Mengü'nün İzlanda skandalı tweeti olay oldu - Sayfa 3

Uçuşun onaylanmamış bir havaalanı olan Konya'dan yapılması: Nevşin Mengü, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İzlanda'da Emre Belözoğlu'na tuvalet fırçası uzatan herif salağın teki eyvallah. yalnız İzlanda'yı kınarken atlamamız gerek bir detay var. Milli takımın bekletilme sebebi, uçuşun onaylanmamış bir havaalanı olan Konya'dan yapılması. Bu tür seyahatlerin organizasyonu yapılırken daha dikkatli olmak gerekir. Bir kural varsa kurala uyulmalı, kuralları çiğneyerek, biz yaparız oldularla, haklıyken haksız duruma düşeriz" dedi. 

Nevşin Mengü'nün İzlanda skandalı tweeti olay oldu - Sayfa 4

Mengü'ye tepkiler: Nevşin Mengü olay açıklama sonrası sosyal medyada tepkilerin odağı haline geldi. Türkiye düşmanı olmakla suçlandı. Mengü için "Bu duruma da muhalefet ettiniz ya.. şaşırmadık!" , "Sağ duyu diye yanlış bilgi vermek muazzam birşey ya" yorumları yapıldı.

Nevşin Mengü'nün İzlanda skandalı tweeti olay oldu - Sayfa 5

UEFA maçlarına bu havalimanından uçulmuş:  Tartışmalara katılan Konyaspor, Mengü'nün dile getirdiği iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından yanıt verdi. Açıklamada "Kulübümüz, UEFA Avrupa Ligi maçları için Konya'dan Portekiz (2), Avusturya, Ukrayna, Belçika, Fransa'daki uluslararası havaalanlarına direkt uçuşlar gerçekleştirmiştir." denildi.

Nevşin Mengü'nün İzlanda skandalı tweeti olay oldu - Sayfa 6

Mengü: Böyle bir haber olduğu bilgisini paylaştım: Eleştirilerin odağındaki Nevşin Mengü, tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaptı. Twitter sayfasından paylaşımda bulunan Mengü, "Ben yazmadım. Bir izlanda gazetesi yazmış, onu da akşam gazetesi alıntılamış. Böyle bir haber olduğu bilgisini paylaştım. Linki de koydum" ifadelerine yer verdi. 

Nevşin Mengü'nün İzlanda skandalı tweeti olay oldu - Sayfa 7

Şimşekleri üzerine çeken Mengü, "Türkiye karşıtı falan değilim. Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Gazetecinin görevi kalabalığa katılıp tezahürat yapmak değil bazen tersten bakmak, detayları önemsemektir" sözleriye kendisini savundu.


Yorumlar