Anasayfa /  Güncel

Nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama sayfası ile NEREDE oy kullanacağınızı sorgulayın

Partilerin pusula yerleri belli oldu (Nerede oy kullanacağım?) Sorgula. Seçim Kurulu'nda oy pusulası için kura çekildi ilk sırada hangi parti var?Yaklaşık 57 milyon seçmeni doğrudan ilgilendiren 2019 YSK seçmen sorgulama sayfası erişime açıldı.

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2019 16:19

Partilerin pusula yerleri belli oldu (Nerede oy kullanacağım?) Sorgula. Seçim Kurulu'nda oy pusulası için kura çekildi ilk sırada hangi parti var?Yaklaşık 57 milyon seçmeni doğrudan ilgilendiren 2019 YSK seçmen sorgulama sayfası erişime açıldı. 

YSK'da partilerin oy pusulasındaki yerleri için kura çekimi yapıldı. AK Parti 8. sırada MHP 10,  CHP 7., İYİ Parti ise 11. sırada yer alacak. Diğer partiler ise şöyle:

Saadet Partisi 1. sırada

Bağımsız Türkiye Partisi2.sırada

Türkiye Komünist Partisi 3. sıra

Vatan Partisi 4.sırada

Büyük Birlik Partisi 5.sıra

Hür Dava Partisi 6.sıra

CHP 7.sıra

AK Parti 8. sırada 

Demokrat Parti  9.sıra 

MHP 10. sıra 

İYİ Parti 11. sırada

HDP 12.sıra 

DSP 13.sıra

Yerel seçimler yaklaşırken YSK’nın seçim için hazırladığı takvim ilerliyor. Seçimlerde oy verme hakkı bulunan milyonlarca seçmen vatandaş, seçmen kaydı sorgulama işlemlerine başladı. Peki, YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

ĞRENCİLER BULUNDUKLARI İLLERDEN OY KULLANABİLECEK

Öğrenim gördükleri yerlerde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve kaldıkları yurt Müdürlüğünden de yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle bağlı bulundukları okul ve yurtların ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ile eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri halinde bulundukları yerden oy kullanabilecek.

YSK SEÇMEN SORGULAMA

GÖRME ENGELLİLERE KOLAYLIK

secmen_listeleri_askiya_cikti-2019_16_9_1546585135

Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kurulacak sandıklarda kullanabilmek için engelli olarak kayıtlı olup olmadığını www.ysk.gov.tr adresinden, “Seçmen Sorgulama” uygulamasından ve e-Devlet kapısından öğrenebilecek

31 Mart seçimlerine günler kala, 57 milyon seçmeni ilgilendiren sandık sorgulama sayfası YSK tarafından erişime açıldı. 'Nerede oy kullanacağım?' başlığı ile yayında olan sayfa aracılığıyla vatandaşlar hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebiliyor. Peki, YSK seçmen sorgulama işlemleri nasıl yapılır? İzlemeniz gereken yol şu şekilde...



NEREDE OY KULLANACAĞIM?





Seçmenlerin öncelikle "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp" adresine giriş yapmaları gerekmektedir. Daha sonra açlan ekranda gerek eski tip nüfus cüzdanı gerekse yeni kimlik kartı ile sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İlgili bilgilerle "sorgula" butonuna tıklanıldıktan sonra hangi okulda ve sandıkta oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

YSK SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Öte yandan, e-Devlet üzerinden de oy kullanacağınız sandık bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Bir başka seçmen sorgulama sistemi ise mobil uygulamalar. YSK seçmen sorgulama işlemleri için mobil uygulamaları da devreye soktu. Android ve İOS için hazırlanan mobil uygulamaları telefonunuza indirerek seçmen kaydınız ile ilgili gelişmeleri ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz.



E-DEVLET İLE SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?





e-Devlet Kapısı aracılığıyla seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;


Yorumlar