Anasayfa /  Güncel

Nagehan Alçı'dan dikkat çeken çıkış: Erdoğan’a da Türk mahkemeleri ceza vermeli

Habertürk gazetesinin hükümete yakın isimlerinden Nagehan Alçı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

Abone ol
Abone ol 13 Haziran 2018 11:07

Habertürk gazetesinin hükümete yakın isimlerinden Nagehan Alçı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı ve eşi Rasim Ozan Kütahyalı'ya Diyarbakır Cezaevi'nde işkence yapıldığını söyledikleri gerekçesiyle 105 gün hapis cezası verildi. Alçı, bugün kaleme aldığı 'İşkenceye dair utanç verici bir karar' başlıklı yazısında dikkat çeken bir ifade kullandı.

Diyarbakır Cezaevi'nde işkence yapıldığını söyledikleri gerekçesiyle Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı hapis cezası aldı.

Alçı'nın aktardığına göre, "1980-83 yılları arasında Esat Oktay Yıldıran yönetiminde işkenceler yapıldığı ve bu işkencelerin terör örgütü PKK'nın bölgede güçlenmesinin nedenlerinden biri olduğunu" söyledikleri gerekçesiyle hapis cezası verildi.

Nagehan Alçı, olayı aktarırken "Birkaç mitinginde Esat Oktay’ın adını anarak “işkenceci” diyen ve Diyarbakır Cezaevi’ni müze yapacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Türk mahkemeleri ceza vermeli." dedi.

İşte Alçı'nın o ifadeleri:

"Sayın mahkemelerimiz bu işkenceleri yaşamış yüzlerce Kürt yurttaşımıza da “iftira” davası açmalı. Diyarbakır’a mahkeme kararıyla “Esat Oktay Yıldıran meydanı” inşa edilmeli. Kürt yurttaşlarımız yaşadıkları işkenceleri anlatarak “Esat Oktay’ın anısına hakaret ve iftira” suçu işlediler. Hatta birkaç mitinginde Esat Oktay’ın adını anarak “işkenceci” diyen ve Diyarbakır Cezaevi’ni müze yapacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Türk mahkemeleri ceza vermeli."


Etiketler türk mahkemeleri
Yorumlar