Anasayfa /  Güncel

MSB personel alım takvimi ne zaman sözleşmeli er alımı

MSB personel alımı ne zaman ve başvuru şartları neler sorusu merak konusu oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılacak olan personel alımı ilanı Basın İlan Kurumu resmi portalı ilan.gov.tr'de yayımlandı.

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2019 15:25

MSB personel alımı ne zaman ve başvuru şartları neler sorusu merak konusu oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılacak olan personel alımı ilanı Basın İlan Kurumu resmi portalı ilan.gov.tr'de yayımland. İşte MSB 2019 personel alımı ve sözleşmeli er alımı başvuları...

MSB personel alımı için başvurular ne zaman,  kaç gün sürecek ve başvuru şartları neler? MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) sözleşmeli er temin edecek. KKK sözleşmeli personel adayları başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak Başvuru Programı Kullanma Talimatında belirtilen esaslar dahilinde çevrimiçi (online) gerçekleştirecek.

Peki MSB KKK sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler, son gün ne zaman? İşte MSB personel alımı başvuru detayları…

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Adaylar başvuruTüm yazılar ekranına E-devlet üzerinden giriş yapacaktır.

2. Giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.

TAM İLAN METNİ VE BAŞVURU KILAVUZU

3. Adaylar eğitim bilgisi alanında eğitim bilgisi ekle butonuna bastıktan sonra eğitim bilgilerini dikkatlice girmelidir.

4. Terhis Belgesinin aslını veya e-Devlet üzerinden alınacak bilgisayar çıktısını getireceklerdir.

5. Askerlik hizmetini yapmamış olan adaylar Askerlik Durum Belgelerini e-Devlet üzerinden temin edebileceklerdir (onaylı olması şartı aranmayacaktır).

6. MSY 33-3 Sağlık Muayene Yönergesi 5.Bölüm 1-a maddesine istinaden;

a FYT’ye katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) “adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor” ve,

b. “FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir” ibaresi bulunan “Muvafakat Yazısı” ile sınava katılacaklardır.

Rapor ve Muvafakat örnekleri kılavuza eklenmiştir.

7. Adaylar başvuru yapmadan önce mutlaka kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar.







MSB PERSONEL ALIMI DETAYLARI



Sözleşmeli erbaş ve er; vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin yapmış oldukları görevleri yerine getirmek için belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam edilen, erbaş ve er kadrolarında görev yapan asker kişidir.

Sözleşmeli er adayları ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınır. Askerî eğitimi başarı ile tamamlayanlarla, yetkili komutanlıklarca dört yıldan fazla olmamak kaydıyla en az üç yıllık sözleşme yapılır. Müteakip sözleşmeler, bir yıldan az, üç yıldan fazla olmamak şartıyla azami yedi yıllık hizmet süresi sonuna kadar uzatılabilir. Sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemezler.


Yorumlar