Anasayfa /  Güncel

MSB duyurdu: 7 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), son bir hafta içinde yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Abone ol
Abone ol 01 Şubat 2019 21:49

MSB tarafından yapılan haftalık bilgilendirmeye göre, 25 Ocak-1 Şubat  tarihlerinde PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş  güzergahı olarak kullandığı Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak, Bitlis ve  Mardin'de yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildi.

Operasyonlarda, en az 7 terörist etkisiz hale getirildi, teröristler  tarafından kullanılan 38 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve depo imha  edildi.

Operasyonlarda, 14 piyade tüfeği, bir zagros keskin nişancı tüfeği, 5  bin 322 muhtelif hafif silah mühimmatı, 188 doçka uçaksavar mühimmatı, yedi RPG-7  roketi, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış üçer  adet 120 ve 106 milimetrelik havan mühimmatı, bir 60 milimetrelik havan  mühimmatı, sekiz el bombası, bir bombaatar mühimmatı, bir tank mühimmatı, iki top  mühimmatı, 828,5 kilogram amonyum nitrat, 67 kilogram C-4 patlayıcı madde, üç el  telsizi ele geçirildi, dokuz el yapımı patlayıcı imha edildiİki askerin yaralandığı belirtilen bilgilendirmede, hudut güvenliğinin  hudut birlikleri tarafından 7 gün 24 saat esasına göre sağlandığı, birliklere  yönelik her türlü taciz ve saldırılara meşru müdafaa çerçevesinde tereddütsüz  olarak karşılık verildiği vurgulandı.

PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu  ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen  operasyonlar neticesinde, 13 bin 880 paket kaçak sigara ve 16 cep telefonu ele  geçirildi. Sınır kontrolleri kapsamında etkin tedbirlerin alınmaya devam edildiği  belirtildi.

Azim ve kararlılıkla icra edilen operasyonlarla PKK/KCK terör örgütü  üzerinde oluşturulan baskı neticesinde, örgütün serbest hareket etmesi ve eylem  kabiliyetinin kısıtlandığı ifade edildi.

SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ OPERASYONLAR

Bilgilendirmeye göre, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren  etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 608 olurken, Afrin'de bugüne kadar  299 mayın ve bin 687 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda, TSK tarafından desteklenen ÖSO'nun yoğun  ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun  mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.

Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama temizleme çalışmalarının  sürdürüldüğü, PKK/KCK/PYD-YPG terörist unsurlarının Münbiç'ten batıya doğru  olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına  hassasiyetle devam edildiği bildirildi. Bölgede yürütülen altyapı, üstyapı, yerel  yönetimlerin desteklenmesi gibi normalleşme çalışmalarına katkı sağlandığı ifade  edildi.

İdlib Bölgesinde, Astana mutabakatı kapsamında ateşkesin etkinliğinin  artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç  sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun  şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun  koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla, TSK birliklerinin  Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yaptığı anlatıldı. İdlib Gerginliği  Azaltma Bölgesinde istikrarın temini için, garantör ülkeler tarafından imzalanan   17 Eylül 2018 tarihli Soçi Mutabakatı çerçevesinde çalışmaların sürdürüldüğü  aktarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından  Münbiç'te 10 müşterek birleşik devriye faaliyeti icra edildi.

Münbiç’teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesine  yönelik faaliyetlere devam edileceği kaydedilen bilgilendirmede, bölgedeki  gelişmelerin yakından takip edildiği vurgulandı.


Yorumlar