Anasayfa /  Güncel

MEB Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? 4 Ağustos 2018

Ehliyet sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. 4 Ağustos Cumartesi günü yapılan sınavda 70 puan alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. MEB Ehliyet sınavları ile ilgili yeni düzenlemeyi de duyurdu.

Abone ol
Abone ol 08 Ağustos 2018 14:05

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 4 Ağustos 2018'de yapılan sınavın sonuçları heyecanla bekleniyor. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

4 Ağustos tarihinde yapılan ehliyet sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. Sınavın soruları ve cevapları önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ise on gün içerisinde www.meb.gov.tr üzerinden ilan edilecek. Adaylar sonuçlarını T.C. kimlik numarası girerek öğrenebilecek.

2018 EHLİYET SINAVI TARİHLERİ

2018/MTSKS-3 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 04 AĞUSTOS 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Diğer sınavlarda olduğu gibi adayların vereceği dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmez. Sınava geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakılarak çalışma yapılabilir. Sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında da en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar ve stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

EHLİYET SINAVLARINDA YENİ DÖNEM

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), tüm  illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçirilmesiyle motorlu taşıt sürücü  kursu (ehliyet) sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı son buldu. Adaylar, bundan sonra sınav sorularını "e-sınav" merkezlerindeki bilgisayarlardan cevaplayacak. 

AA muhabirinin, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye  göre, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce  gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"ları bundan sonra 81 ilde  yapılacak.

Daha önce, 28 ilde bulunan e-sınav merkezlerinin tüm illerde faaliyete  geçirilmesiyle, motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kağıt ve kalemle  yapılması sonlandırıldı. Kağıt ve kalem kullanılarak dün yapılan son sınava 108  bin kişi katıldı.

Adaylar, bundan sonra 81 ildeki e-sınav merkezlerinde sınava girecek.  Bu kapsamda yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın sınava girmesi öngörülüyor.

Maliyetler düşecek

Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde sınava randevu sistemiyle en  yakın tarihte girebilecek ve sonuçlarını sınavın hemen ardından öğrenebilecek.

Kullanıcı dostu bilgisayar arayüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış  işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan da kurtulacak, bilgisayar  kullanmayı bilmeyenler bile soruları rahatlıkla cevaplayabilecek.

E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon  ve işaret diliyle sorular yer alacak.

Motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"larının Türkiye genelinde  yapılmasıyla, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi  maliyetler de düşecek.


Yorumlar