Anasayfa /  Güncel

Mansur Yavaş ile ilgili bomba iddia ! Seçimi kazansa bile...

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş ile ilgili gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2019 13:07

Sahte senetten tazminat cezası alan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş hakkında, yediemin olarak teslim aldığı 600 bin dolarlık senedi tahsil etmeye kalkışmak suçundan dava açıldı. Ceza alması durumunda, seçilse bile Yavaş’ın başkanlığı düşecek.

Sahte senet nedeniyle "kötü niyet"ten tazminat cezasına çarptırılan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ağır cezalık oldu. Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesi'nin, "sahte senetle" 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışan Mansur Yavaş'a 329 bin 736 lira "kötü niyet" tazminatı, 164 bin 768 lira da para cezası verdiğini Sabah, belgeleriyle birlikte ortaya koymuştu.

İş adamı Necmettin Kesgin'in, kendisi adına düzenlenmiş 600 bin dolarlık sahte seneti zorla tahsil etmeye çalışan Yavaş hakkında Aralık 2017'de "karşılıksız senedi işleme koyma", "tehdit" ve "şantaj" suçlarından savcılığa da suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat olması nedeniyle Yavaş hakkında soruşturma yürütebilmek için Adalet Bakanlığı'ndan izin istedi. Bakanlık, dosya üzerindeki incelemesini tamamlayarak, Yavaş hakkında soruşturma izni veren fezlekeyi geçen ay Başsavcılığa gönderdi. Savcılık da soruşturmasını tamamlayarak Yavaş hakkında iddianamesini yazdı. 7 Mart'ta Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin 8 Mart'ta mahkeme heyetince kabul edilmesiyle birlikte Yavaş'a dava açılmış oldu. Savcılığın iddianamesinde, Yavaş'ın "görevi kötüye kullanma" suçundan 6 ay ile 2 yıl arasında, "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan da 3 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İki kez tahsilat

İddianameye göre, iş adamları Necmettin Kesgin ile Lütfi Telat Sam arasında hukuki ihtilaflar ve alacak davaları vardı. Borçlu olan Sam'ın önerisiyle Mansur Yavaş taraflar arasında aracı oldu. Yavaş, danışmanlık hizmeti adı altında 29 Mart 2011 tarihli 600 bin dolar bedelli senedi tahsili etmek amacıyla Kesgin hakkında Ankara 29. İcra Müdürlüğü'nden icra takibi başlattı. Bu icra takibi sürerken de aynı alacağa istinaden teminat olarak verilen ve bedelsiz kaldığını bildiği 5 Kasım 2009 tarihli 600 bin doları bedelli senedi Ankara 8. İcra Müdürlüğü aracılığıyla işleme koydu. İddianamede, Yavaş'ın bu şekilde icra takibi yapmak suretiyle "mükerrer tahsilat" yapmaya çalışarak "görevini kötüye kullandığı" kaydedildi. Yapılacak yargılama sonucu Mansur Yavaş'ın ceza alması durumunda, belediye başkanı olsa bile başkanlığı düşecek.

Huzur bırakmadı

İddianamede sanık Mansur Yavaş'ın gönderdiği cep telefonu mesajlarıyla da müşteki Necmettin Kesgin'i rahatsız ettiği ve "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işlediği belirtildi. İddianamede, Mansur Yavaş'ın Necmettin Kesgin'e şu şekilde çok sayıda mesaj gönderdiği aktarıldı: "İş büyüyor ", "Vakit yok anlasana, cumartesi pazar bu iş sonuçlanmalı. Pazartesi çok geç olabilir...", " Hala ödemiyorsun borcunu", "bu iş çok uzadı, bu hafta bitmesi gerekiyor ", "Gün ver, cevap vermezsen kodese hazırlık yap, sahtekar kafan mı basmıyor ", "Duyduğuma göre seni bu hafta öpeceklermiş, öyle duydum çok sevindim", "Ben icraya veriyorum, bugün, git oraya yatır borcunu, gözüme de gözükme, belanı da başkasından bul ", "Harç parası yetişmedi, yarına kaldı. Üstüne vekâlet ücreti binecek, faiz vs. yarın öderim dersen mesaj yaz, yazmazsan ödemiyorum demektir. Sonuçlarına katlanacaksın ", "Annen ne diyecek eve haciz gelince, ya nişanlının yüzüne nasıl bakacaksın", "Hayatın kayıyor sahtekar."


Yorumlar