Anasayfa /  Güncel

Mahkeme başkanından FETÖ sanığı Güllü'ye uyarı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21’i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davada, tüm tutuklu sanıkların savunmaları tamamlandı.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2017 19:43

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik davada mahkeme başkanı Öztürk, sanık Faruk Güllü'yü uyararak, "Mıy mıy anlatmayın, iddianame dışına çıkmayın, sürekli beni uyarmak zorunda bırakmayın." dedi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda görülen duruşmada, Ömer Faruk Kavurmacı’dan sonra tutuklu sanık Faruk Güllü’nün savunmasının alınmasına geçildi.

Güllü, savunmasında, 18 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alındığını, FETÖ ile alakasının olmadığını belirterek, "Hasan Güntekin ve şirketleriyle şirketimiz tarafından açılan birçok dava olup, Gültekin tarafından aleyhime ifade verilmiştir denildiği halde savcılık makamı aramızda geçen husumeti dikkate almamıştır." dedi.

Sanık Güllü, suç örgütüne üye olma kastının, örgüt mensubu olduğuna dair eylemlerinin bulunmadığını savundu. Milletini, vatanını seven bir kişi olduğunu dile getiren Güllü, masumiyet karinesi ihlal edilerek yargılanmasının devam ettiğini ileri sürdü.

Sanık Güllü, mal alımları için birden fazla bankayla çalıştıklarını, Bank Asya’nın gerçek yüzünü işlerinde kriz başladığında gördüğünü, teminat altına alınmış gayrimenkullerinin satıldığını, hem ailesinde, hem de iş çevresinde kapanmayacak yaralar açtıklarını, üzerine geldiklerini, bu sebeple hesap açıp kapatmasının akıl karı olmadığını ve bankayla son toplantıda "Sizden büyük Allah var" dediğini söyledi. 

ELİ BOŞ GİTMEDİK



Para transferlerinin ticari amaçla olduğunu öne süren Güllü, şöyle savunma yaptı:

"Bank Asya beni köşeye sıkıştırarak iflas etmemi sağladı. Üretim makinelerime ve taşıma araçlarıma haciz getirdiler. O kadar yalvarmama, rica etmeme rağmen bana inanmadılar ve yardımcı olmak yerine üzerime geldiler. Transferler, verilen kredilerin geri ödemeleridir. Raporlarda para yatırmadığım tespit edilmiştir. Destek manasında hesap açmadım. Çocuklarımın okul parasını yatırmak için okul tarafından hesap açılmış. Ben okula ‘Ben problem yaşadım. Bana hesap açmazlar’’ dedim. Okul bana okul taksidi olduğu için açılabileceğini söyledi. Bana isnat edilen suç beni kahretmektedir. 300 kitap içerisinde 'Mefkure' isimli kitap bulunmuştur. Ne şekilde alındığını bilmediğim kitaptan dolayı 15 aydır tutukluyum. Herhangi bir suç unsuru kayıt bulunmamıştır. Gizli tanığın 'toplantılara koli koli baklava götürüyordu' şeklinde ifadesi var. Biz aile kültürümüzden dolayı hiçbir yere eli boş gitmedik. Babamızdan misafirliğe giderken ikram götürmeyi öğrendik. Çocuklarımıza ve eşlerimize böyle anlatıyoruz. Bunun hukukta suç sayıldığını düşünmüyorum. Gizli tanık ifadesinde 100 bin dolar para verdiğim iddiası var. Personele 3-4 ay maaşını geç öderken, dünya kadar borcum varken böyle bir para vermemin Allah katında yeri yoktur, vicdani değildir. Söylenenler hayal ürünüdür."

Darbe girişimi gecesi mağazada olduğunu, Merter’deki iş yerine doğru yola çıktığı sırada Şirinevler’de polisin kendilerini durduğunu anlatan Güllü, "Polis bize 'Tankların geçmesini engellemek için arabalarla yolu kapatmamız gerekiyor' dedi. Orada kaldık, yolu kestik. Elimizden geldiği kadar bu girişime engel olmaya çalıştık. 150 yıldır, 6 kuşaktır hizmet veriyoruz. Şahsım ve şirketimizin her zaman milletimizin yanında olduğuna dair gazetelere ilan verdik. 17-25 Aralık ve Gezi olaylarında şirketimizi karalamaya çalıştılar fakat biz 150 yıldır devletimizin yanındayız. Tutuklanacağımı öğrendiğimde polislere kendim teslim oldum. Verilen kararın adil olmadığı kanaatindeyim." diye konuştu. 

MIY MIY ANLATMAYIN UYARISI



Güllü’nün Hasan Gültekin ile arasındaki husumeti uzun şekilde anlatması üzerine mahkeme başkanı Ali Öztürk, sanık Güllü’yü uyararak, "Mıy mıy anlatmayın, iddianame dışına çıkmayın, sürekli beni uyarmak zorunda bırakmayın." dedi.

Başkan Öztürk, ele geçirilen bir ajandadaki notları okuyarak "2017 sonuna kadar fabrika benim şirketimde kalacak. Eğer 2017 sonunda devam ediyorsa Hasan Gültekin adına mağaza açıp beraber üç gruba ayrılacak' şeklinde yazmışsın. Neler diyeceksin?’’ diye sorması üzerine sanık Güllü, "Meydanın kendisine kalması için hareket eden biriyle hareket etmem akla uymuyor. Asıl mal kaçırma Hasan Gültekin tarafından yapılıyor." yanıtını verdi.

Bunun üzerine Öztürk, "İddianamede isnat çerçevesinde kal. Konuyu dağıtma. Arada husumet var, 1 saatimi yedin, 3 cümlede anlattım ben derdini. Burada vakit problemi var. Başka insanların yargılaması var. İddianameye dön. Konu dışına çıkma, burası hukuk mahkemesi değil. Aranızdaki uyuşmazlığı çözme yeri değil." diye konuştu.

Sanık Güllü de "Sanki Hasan ile beraber hareket ettiğim kastedilmiş, diye söyledim." ifadesini kullandı.

Güllü, Amerika’ya gitmediğini, 15 aydır cezaevinde kalması göz önüne alınarak, tahliyesini, yargılamadan sonra beraatini ve şirketlerinin üstündeki tedbir kararlarının kaldırılmasını istedi.

Sanık Güllü’nün savunmasının tamamlanmasının ardından davadaki tüm tutuklu sanıkların savunmaları alınmış oldu.

Duruşma, yarına ertelendi.


Yorumlar