Anasayfa /  Güncel

Kurban bayramı 2018 ayın kaçına denk geliyor?

Kurban bayramı ayın kaçında ve Kurban bayramı 2018 kaç gün kaldı soruları tatil planını yapan çalışanlar tarafından hergün aranıyor. 9 günlük bayram tatilinin resmileşmesinin ardından Kurban bayramı tatili 20 Ağustos pazartesi arefe günü ile başlıyor. Kurban bayramı tatil bitiş tarihi ise 27 Ağustos pazartesi.

Abone ol
Abone ol 06 Ağustos 2018 23:39

Kurban bayramı 2018 ayın kaçında, hangi günlere bayram denk geliyor sorularının cevabı özellikle 9 günlük tatili garantileyen çalışanları gündeminde. Bu sene uzun bir tatil ile birleşen kurban bayramı başlangıç tarihi Diyanet 2018 takvimine göre 21 Ağustos Salı günü. Tatilin haftasonları ile birleşmesiyle kurban bayramı tatili ile 18 Ağustos cumartesi günü başlayacak- 27 Ağustos Pazartesi sona erecek. 9 günlük bayram tatili için 20 ağustos pazartesi günü memurlar idari izinli sayılacak. 

DİYANET İŞLERİ KURBAN FİYATLARINI BELİRLEDİ: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2018 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Yurt içi kesim bedeli bu yıl değişmezken yurt dışı kesim bedeli 25 TL arttı.

İlk gün kurban kesemeyenler en son hangi güne kadar kurban kesebilir? Kurban kesimi için en ideal gün hangi gün? Cevapla.tv uzmanı Nihat Hatipoğlu "Bayramın kaçıncı gününe kadar kurban kesilir?" sorusunu yanıtladı. 





Kurban, bayram namazı akabinde güneşin doğmasından sonra önce büyüklerini ziyaret edip bayramlaşmak gerek, sonra ise onlarla beraber gidip kurbanı kesmek gerekir. Kişiler sabah bir şey yemeden camiye gitmeleri ve kurbanlarını kestikten sonra kurban etiyle sanki oruç olan hallerini kurban etiyle geçirmeleri doğru olandır. Bayramın 3 günü kesilir, geceleri kesilebilir mekruh olduğunu unutmamak şartıyla. 4. gün ikindiden sonra kurban kesilmez. Hanefilere göre 3 Şafilere göre 4. günde kurban kesilebilir.


Yorumlar