Anasayfa /  Güncel

Koruma altındaki hayvanı öldürüp köylüyü darp ettiler

Nesli tükenmekte olan dağ keçisini Tunceli'de öldüren 2 kişiye engel olmak isteyen vatandaş, darp edilip telefonu gasp edildi. Ülkede dağ keçilerini avlayanlara 21 bin TL para cezası kesiliyor.

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2018 23:50

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Süleymanuşağı köyünde, 2 kişi kaçak avlanmaya çıktıkları esnada nesli tükenmekte olan bir dağ keçisini fark etmeleri üzerine av tüfeğiyle 6 yaşındaki dağ keçisini öldürdü.

Olaya tanık olan ve tepki gösteren bir köylü ise cep telefonuyla avcıları görüntüledi. Avcılar görüntülendiğini fark etmeleriyle köylüyü darp ederek, cep telefonuna el koyarak, kayıplara karıştı.

EKİPLER HAREKET GEÇTİ

Darp edilen köylü, yaşadıklarını yetkililere bildirmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Jandarmanın yanı sıra Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Süleymanuşağı köyüne gelerek dar edilen köylüyle görüştü. Ekipler tarafından öldürülen nesli tükenmekte olan dağ keçisine el konulurken, darp edilen köylünün ifadesi alındı.

GASP ETTİKLERİ TELEFONDAKİ FOTOĞRAFI SİLMEYİ UNUTTULAR

Kendisine darp edilen kişiler hakkında şikayetçi olduğunu anlatan köylü, cep telefonunun da gasp edildiğini anlatması üzerine ekipler tarafından bölgede yapılan aramanın ardından, cep telefonu bulundu. Cep telefonunda yapılan incelemelerde, kaçak avcılar kendilerine ait bir fotoğrafı silmedikleri tespit edildi. Fotoğrafta bir kişinin olduğu görülmesi üzerine ekipler, kimliğinin tespiti için çalışmalar başlattı.

DAĞ KEÇİSİNİ ÖLDÜRENE 21 BİN TL PARA CEZASI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altında olan ve avlanması yasak olan dağ keçilerini avlayanlara 21 bin TL para cezası kesiliyor. Tunceliler için kutsal sayılan dağ keçisini öldürenlerin yakalanması talep eden köylülerin, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.


Etiketler fağ keçisi
Yorumlar