Anasayfa /  Güncel

Korucu alımı için tarih ve koşullar belli oldu !

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korucu alımı ile ilgili merakla beklenen ilan tarihi ve korucu alımına başvuru koşullarını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 06 Mart 2019 16:02

2018 yılından bu yana alım yapılmayan korucu alımlarıyla alakalı adayların bekleyişi sürüyor. Son korucu alımında çok sayıda kişi için iş imkanı ve millete hizmet etme fırsatı ortaya çıkmış, vatandaşlar korucu olarak göreve başlatılmışlardı. 2019 yılı için de bu korucu alımlarının yapılması bekleniyordu. Korucu alımlarına yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından önemli bilgilendirmelere yer verilmiş, korucu alımlarının yapılacağına değinilmişti. Bakanın açıklamalarının ardından çok sayıda kişi tarafından korucu alımı ne zaman korucu başvuru şartları neler gibi sorular yöneltilmiş, cevapları aranmıştı.

Bu konuyla alakalı bilinmesi gerekenlere ve sorulan bazı soruların yanıtlarına yer vermeye çalışacağız. Bilindiği üzere korucu alımlarının yapılacağı söylenmişti. Bu alımların ne zaman yapılacağı ve hangi sayıda yapılacağı aktarılmadı. Daha önce yapılan alımlardan yola çıkarak muhtemel başvuru şartlarına değinmek mümkündür. 

Korucu alım ilanlarına başvuru yapabilmek için; T.C vatandaşı olunması, askerliğin yapılmış olması, sağlık problemi veya görevini yapmasına engel rahatsızlığı bulunmuyor olunması, siyasi parti üyeliği bulunmaması, fiziki yeterlilik testlerinden başarıyla ayrılabilmek, 40 yaşını aşmamış olmak ve seçimle gelinen bir görevin başında görev yapıyor olmamak, herhangi bir yüz kızartıcı suç işlememiş ve ceza almamış olmak şeklinde özetlenebilmektedir. İlana yeterli sayıda başvuru alınamadığı durumlarda yaş sınırının 50' e çekilmesi mümkün olabilmektedir.


Yorumlar