Anasayfa /  Güncel

Kırmızı listede yer alan terörist etkisiz hale getirildi! Bedirhan Abo kimdir?

4 Milyon TL ödülle "Kırmızı Kategori"de aranan, terör örgütü PKK'nın sözde Botan saha sorumlusu Masiro kod adlı Bedirhan Abo, etkisiz hale getirildi

Abone ol
Abone ol 06 Kasım 2018 15:17

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda kırmızı listede yer alan terörist Bedirhan abo hale getirildi.  İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; iç güvenlik operasyonları kapsamında, 31 Ekim 2018 günü Cudi Dağı Helenapir Tepe kırsalında tespit edilen bir grup terörist hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin; terörden arananlar listesinde 4 Milyon lira ödülle "Kırmızı Kategori"de yer alan sözde Botan saha sorumlusu Masiro kod adlı Bedirhan Abo olduğu tespit edildi.



BEDİRHAN ABO (MASİRO) KİMDİR

Hakkari'de 9 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı mayınlı saldırının faili olduğu belirtilen Masiro kod adlı Bedirhan Abo'nun, toplam 34 kanlı saldırının faili olarak arandığı ortaya çıktı. Bu eylemler arasında; Şırnak'ta, 3 yıl önce gerçekleşen ve 12 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan katliam da var. Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı olan ve 1989'den beri PKK'nın dağ kadrosunda bulunan 36 yaşındaki Bedirhan Abo'nun, Dara telsiz kodunu kullandığı, Hakkâri-VanÇatak- Beytüşşebap kırsalındaki bölgede alan sorumlusu olduğu, üzerinde termal kamera bulunan M-16 ABD yapımı tüfek taşıdığı belirtildi. Bedirhan Abo'nun kış aylarında İran'ın Kelereş kampına geçtiği; baharda Hakkâri'ye dönerek, kendisine bağlı 20 kişilik grupla eylemlere katıldığı kaydedildi.

"DEVLETE YIKALIM"

Abo'nun, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde, 29 Eylül 2007'de sivil bir minibüsün taranmasını emrederek 12 köylünün ölümüne yol açtığı da belirtildi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın fezlekesinde; hakkında yakalama kararı bulunan Abo'nun korucuları hedef aldığı ancak olayda sivillerin de ölmesi nedeniyle PKK'nın bu eylemi sahiplenmeyip devlet görevlilerinin üzerine yıkmak istediği ifade edildi. Saldırıda yer alan ve daha sonra yakalanan terörist N.Ş. de ifadesinde, "Masiro, 2 örgüt mensubunun öldürülmesinden bu köyün korucularını sorumlu tuttuğu için eylemi yaptırdı. Eylemden sonra Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, Masiro'yu arayarak 'Kesinlikle üstlenmeyin, biz de üstlenmeyeceğiz. Türk devleti aleyhine propaganda amaçlı kullanacağız' diye talimat verdi. Her türlü antipropaganda yöntemi kullanılarak güvenlik güçleri yıpratılmaya çalışıldı" dedi. 4 yıl önce de, Beytüşşebap'ta evinin kapısı kırılarak oğlunun gözleri önünde şehit edilen astsubay Levent Çevik'in ölüm emrini de Abo'nun verdiği belirlendi. Bu saldırıyı, biri Bedirhan Abo'nun kuzeni 3 teröristin gerçekleştirdiği, 3 PKK'lının olaydan sonra, işbirlikçiler tarafından ilçe dışına çıkarıldığı bildirildi.


Etiketler Bedirhan Abo
Yorumlar