Anasayfa /  Güncel

Kadir Gecesi ne zaman 2018 bilinmeyen faziletleri neler?

Mübarek 3 aylar başladı. Müslümanların en kutsal ayı olan bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ise 16 Mayıs'ta başlayacak. İlk sahur ve ilk teravih namazı ise 15 Mayıs'ta. Peki gecelerin en nurlusu olan Kadir gecesi 2018 yılında hangi gün? Kur'an'ı Kerim'in indirilmeye başladığı gün olan Kadir gecesi ise 10 Haziran Pazar gününe denk geliyor.

Abone ol
Abone ol 02 Nisan 2018 20:48

Kadir gecesi ne zaman 2018, Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor soruları daha şimdiden merak edilmeye başladı. Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayının son 1 haftasına denk gelen Kadir gecesi 2018 yılında 10 Haziran Pazar gecesine denk geliyor. Kuran'ı Kerim'in indirildiği bu mukaddes ve fazilet yüklü gecede kılınan namazın bin yıllık namaza denk geldiği söylenir. Peki bu Kadir gecesinde neler yapılmalı, nasıl ibadet edilmeli?

Kadir Gecesi tarihi için araştırmalar günler öncesinden başladı. Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kur’an’ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir gecesinin Ramazan ayında bulunduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır.

KADİR GECESİ NE ZAMAN: İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kadir Gecesi bu sene10 Haziran pazar akşamını 11 Haziran Pazartesi gününe bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecek.


Yorumlar