Anasayfa /  Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni projesi 'Vetbüs' sokak hayvanları için devreye girdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “VETBÜS” ve “VETKABİN” projeleri, başta hayvan sahipleri olmak üzere vatandaşlar tarafından büyük takdirle karşılanıyor. Biri Avrupa Yakası, diğeri Anadolu Yakası’nda olmak üzere her gün bir ilçede hizmet veren mobil kliniklerde, hayvanlara yönelik kapsamlı sağlık taraması yapılıyor.

Abone ol
Abone ol 14 Eylül 2018 17:24

AŞILAMA, AYAKTA TEDAVİ, SAHİPLENDİRME…



Proje kapsamında mobil kliniklerde yapılan işlemler ise; Sağlık taraması,  iç ve dış parazit uygulamalar, kuduz aşısı, ayakta tedavi, mikroçip uygulaması ile de hayvanları kimliklendirmiş olup sisteme kaydı yapılıyor. Yapılan tüm uygulamalar o sistemde yer alacağı için daha sonra hayvan hakkında bilgi sahibi daha kolay elde edilebiliyor. Ayrıca bu uygulama sahipli hayvanlara da yapılabiliyor. Mikro çip uygulanmış hayvanın bilgilerini sahibinden alınıp sisteme kaydediliyor. İlerde kaybolduğunda o mikro çip okutularak sistemden tüm bilgilerine ulaşım sağlanabiliniyor. 

BEYAZ MASA ALO 153

Talepler Alo 153 üzerinden alınıyor. Hangi bölgede ihtiyaç varsa 'VETBÜS'ler o bölgeye yönlendiriliyor. Zor durumdaki hayvanlarda ihmal edilmiyor ve onlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait hayvan bakım evlerine götürülüp, sağlıklarına kavuşana denk tedavi görüyor. Ayrıca proje kapsamında 2 ayda 280 sokak hayvanına ulaşıldı. Ulaşılan hayvanlara sağlık taraması ve parazit uygulaması yapıldı.


Etiketler vetbus vetkabin
Yorumlar