Anasayfa /  Güncel

Irak-Suriye tezkeresi Meclis'ten geçti

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Tezkereye AK Parti, CHP ve MHP destek verirken HDP 'Hayır' dedi. Yapılan oylama sonrası Irak - Suriye tezkeresi TBMM'den geçti.

Abone ol
Abone ol 23 Eylül 2017 20:04

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştı. Yapılan oylama sonucunda Irak - Suriye tezkeresi TBMM'den geçti.

Irak ve Suriye tezkeresi, Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla TBMM Başkanlığına gönderilmişti. Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkere, Genel Kurul'daki oturumda oylandı. Irak - Suriye tezkeresi TBMM'den geçti.

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Hükümet'e verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Bu arada TBMM'de sürpriz bir görüşme de gerçekleşti. Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. 


Yorumlar