Anasayfa /  Güncel

İHA'lar tespit etti operasyon başladı

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi kırsalında dün akşam saatlerinde başlatılan hava destekli operasyonda ölü ele geçirilen PKK'lı terörist sayısının 8'e çıktığı belirtildi. 

Abone ol
Abone ol 02 Eylül 2017 17:50

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi kırsalında dün akşam saatlerinde başlatılan hava destekli operasyonda ölü ele geçirilen PKK'lı terörist sayısının 8'e çıktığı belirtildi. 

Pülümür İlçesi Uzuntarla mevkiiğinde dün gerçekleştirilen ve 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon devam ediyor. Operasyonlarda öldürülen PKK'lı terörist sayısı 8'e ulaşırken, operasyonla ilgili Tunceli Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "1 Eylül 2017 tarihinde saat 19.00'da Pülümür Yolu-Uzuntarla Mevkiinde güvenlik güçlerimizce gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilmişti. Yine operasyonun devamında Tunceli-Pülümür ilçemiz-Uzuntarla Köyü Kırsalında SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ile bugün de 3 terörist etkisiz hale getirilmiş ve silahlarıyla birlikte ele geçirilmiştir. Jandarma özel harekat timlerimizce Operasyonumuz devam etmektedir" denildi.

İHA TESPİT ETTİ, HAVA OPERASYONU BAŞLADI



Tunceli merkeze bağlı Uzuntarla Köyü yakınlarında, dün akşam başlayan ve halen devam eden operasyonun detayları ortaya çıktı. Kurban Bayramı'nda kent merkezine sızarak, eylem planı yapmak isteyen küçük grupların birleşlerek toplantı yaptığı sırada, insansız hava araçlarıyla tespit edilerek, bulundukları yerin lazerle işaretlendiği ve hava unsurlarına bilgi verilmesinin ardından savaş uçakları bölgeye geldi. 



Malatya Erhaç Havaalanı'ndan kalkan 2 F-16 savaş uçağı, PKK'lı grubun yerini akıllı mühimmatlarla bombaladı. Dün saat 19.00'da yapılan hava harekatından sonra karadan bölgeye çok sayıda özel eğitimli timler sevkedilerek hava harekatından kaçan teröristleri takibe aldı. Gece boyunca bölgede PKK'lı grubu takip eden jandarma özel harekat timleri, sabah erken saatlerde teröristlerle sıcak temas sağladı. Öğlen saatlerine kadar devam eden şiddetle çatışmalardan sonra sarp kayalık alanda bir bölgede gizlenen PKK'lı 3 terörist, silahlı İHA ateşi ile öldürüldü. 



ÖLDÜRÜLEN 2 TERÖRİST ÖRGÜTÜN TUNCELİ SORUMLUSU



Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı içinde yer alan ve 'Yavuzlar' olarak bilinen timin ekibi, gece bölgeye sızarak PKK'lılar ile çatışmaya girdi. Çatışma sonrası teröristler bulundukları bölgeden kaçarken, askerlerin yaptığı arazi aramasında öldürülen 3 PKK'lının cesedine ulaşıldı. 2 M-16 silahla ele geçirilen 2 PKK'lının örgütün Tunceli bölgesindeki sözde sorumluları arasında yer aldıkları tespit edildi. Terörist grubun bombalı saldırı eylemine hazırlandığı belirlenirken, bol miktarda el yapımı patlayıcı, bomba malzemesi ile birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

TUNCELİ-ERZİNCAN KARAYOLU ULAŞIMA AÇILDI



Tunceli merkeze bağlı Uzuntarla Köyü yakınlarında dün akşam başlayan ve halen devam eden operasyonlar nedeniyle dün ulaşıma kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu, bugün akşam saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı. Tunceli Valilği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Teröristlere yaptığımız operasyon kapsamında dün akşamdan itibaren kapattığımız Tunceli-Pülümür-Erzincan Yolu an itibariyle trafiğe açılmıştır" denildi.


Yorumlar