Anasayfa /  Güncel

İdlib'de mülteci kampı İHA'larla vuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün yaptıkları görüşmede "çatışmasızlık bölgesi" ilan edip uçuşa kapatma konusunda anlaştıkları Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de mülteci kampları İHA'larla vuruldu.

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2017 22:52

umhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, bugün  Rusya'nın  Soçi kentinde  Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin ile 1.5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen iki lider,  Suriye konusunda  Türkiye'nin 6 yıldır ısrarla önerdiği "uçuşa kapalı bölge" için anlaştıklarını duyurdu. Buna göre  İdlib kenti, "çatışmasızlık bölgesi" ilan edilecek ve uçuşa kapatılacaktı.

ONLAR GÖRÜŞÜRKEN KATLİAM YAPILIYORMUŞ

Ancak akşam saatlerinde bölgeden gelen bir haber, uçuşa yasak bölge fikri tartışılırken bölgede İHA'larla sivil katliamı yapıldığını ortaya koydu.

2 MÜLTECİ KAMPI VE ARAÇLAR VURULDU

Erdoğan ve  Putin'in açıklama yaptığı saatlerde,  İdlib'in Derkuş beldesinde 2 mülteci kampı ve sivil araçlar insansız hava araçlarıyla (İHA) vuruldu. Saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

İdlib Sivil Savunma Sözcüsü Ahmet Ebu Nur yaptığı açıklamada, öğlen saatlerinde Derkuş'da bulunan Vefa mülteci kampına İHA ile düzenlenen ilk saldırıda 2 kişinin yaralandığını ve bazı çadırların yandığını söyledi.

BİR KIZ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

Ebu Nur, "Akşam saatlerinde ikinci İHA saldırısı Derkuş'daki Halep 1 kampını hedef aldı. Saldırıda bir kız çocuğu yaşamını yitirdi. Yaralanan 9 sivil bölgedeki sağlık merkezlerine kaldırılarak tedavi altına alındı." dedi.

EN AZ 100 MÜLTECİ ÇADIRI YANDI

Üçüncü İHA saldırısında beldedeki bazı sivil araçların hedef alındığını belirten Ebu Nur, saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin yaralandığını aktardı.

Saldırılar sonrası en az 100 çadırın yanarak kullanılmaz hale geldiğini kaydeden Ebu Nur, olay yerine intikal eden sivil savunma ekiplerinin çıkan yangınları kontrol altına alarak söndürmeyi başardığını bildirdi.

HANGİ ÜLKEYE AİT OLDUĞU BELİRLENEMEDİ

İdlib Sivil Savunma'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saldırıda kullanılan İHA veya İHA'ların hangi ülkeye ait olduğunun belirlenemediği ifade edildi.


Etiketler mültecikampı
Yorumlar