Anasayfa /  Güncel

Hapis cezası alan Pucca' ya bir şok da kitapevinden geldi!

Uyuşturucuya özendirme suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Pucca lakaplı sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz, olay sonrası ünlü kitabevinin imza gününü iptal ettiğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2019 18:15

Pucca adıyla tanınan ve sosyal medyada binlerce takipçisi yazar Pınar Karagöz, Pablo Escobar ile ilgili attığı bir tweet nedeniyle uyuşturucuya özendirdiği öne sürülerek 5 yıl 10 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Bu kararın ardından sosyal medya hesabından ağlayarak "Ben size ne yaptım" diyerek karara isyan eden Pucca'ya bir şok da ünlü kitap mağazasından geldi.

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 2

Pucca, dün akşam sosyal medya hesabından ''Çok üzgünüm'' diyerek şu paylaşımda bulundu: ''Daha dün gece 'her şey yoluna giriyor' yazmıştım bugün hayatım alt üst oldu. Ne desem bilmiyorum, gerçekten bilmiyorum.. 

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 3

Hapis cezası verildi sizi özendirdiğim için. Tek başıma var olma mücadeleme özenmeyip, saçma bir tweete özenmişsiniz, adalet öyle diyor maalesef. Ben çok kötüyüm, gerçekten perişan haldeyim bunu bile nasıl yazdım inanın bilmiyorum.. Ama bana verdiğiniz desteği görünce, arkamda bu kadar insan olduğunu hissedince kalkmam lazım. Her şey için teşekkür ederim, üst mahkemeye başvurduk umarım bu saçma durumdan kurtuluruz. 

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 4

Bu arada yarın çeşme'de olacak olan imza günüm maalesef iptal edildi. Hatta beni internet sitesinde çok satanlar listesinden çıkartmış, eminim teknik bir arıza olmuştur (?)

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 5

İzmir Karşıyaka'daki kitapevi sağolsun, Pazar günü saat 16:00 da imza günü orada olacak, beni yalnız bırakmazsanız sarılırsanız, geçecek bunlar derseniz çok sevinirim. Geçecek değil mi?''

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 6

Ne olmuştu?

Twitter'da 2 milyon, Instagram hesabında ise 600 bine yakın takipçisi bulunan ünlü sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz (Pucca), Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmadan çıkan sonuçla hayatının şokunu yaşadı. . Pablo Escobar ile ilgili attığı bir tweet nedeniyle uyuşturucuya özendirdiği öne sürülen Pucca'ya 5 yıl 10 ay hapis ve para cezası verildi.

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 7

Karar verilmeden önce Pınar Karagöz'ün avukatı Ali Furkan Tatlı, “Suçun oluşması için özendirme kastı olması gerekir. Ancak suç işleme kastı yoktur. Hatta müvekkilimin tweetlerinde uyuşturucuya karşı olduğu da görülmektedir. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Müvekkilimin beraatini isteriz” diye konuştu. 

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 8

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Pınar Karagöz’ü, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” suçundan önce 7 yıl hapis ve 4 bin gün adli para cezasına çarptırdı. Sanığa verilen cezanın geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini göz önünde bulunduran mahkeme, cezada indirim yaparak 5 yıl 10 ay hapis cezasına hükmetti.

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 9

Bu kararın ardından sosyal medya hesabından çocuğu ile bir paylaşım yapan Pucca, aldığı hapis cezası nedeniyle gözyaşlarına boğuldu. Pucca, "7 yıl hapis ne demek ya, Escobar bile bu kadar ceza almadı" derken,

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 10

Oyuncu Serhat Osman Karagöz, sosyal medya hesabından eşi Pınar Karagöz'e verilen cezaya tepkisini şu sözleriyle dile getirdi: ''Narcos dizisini izleyip, üstüne escobar ile attığı tweet yüzünden 7 yıl hapis cezası üstüne para cezası aldı Pucca... yok yook aklınızı kaybetmediniz ben de ilk önce öyle düşündüm. 

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 11

Ne yazacağımı bile bilmiyorum şu an. Sadece günah be günah, 2 yaşında çocuğumuz var! Ben ilerde Batı’ya ne diyeceğim, ‘annen muhalif olduğu için, 12 tane dava açıldı hakkında, aralarından tek suçlu bulunduğu tweet, Escobar’a yazdığı oldu. 

Hapis cezası alan Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e bir şok da kitapevinden - Sayfa 12

7 sene hapis cezası aldı’ bu kız tecavüzcü olsaydı, hayvanlara zarar veren bir adi olsaydı, hırsız olsaydı alkışlanarak çıkardı o mahkemeden. Pınar neye inanıyorsan o şahidim olsun senin teslim olmandan önce beni öldürmeleri lazım. Eminim, bir yolu vardır, yoksa bile ben varım! Bazen ortadan ikiye bölünsün istiyorum dünya bunun temyizi var olmazsa böleriz dünyayı ortadan ikiye ... @puccito''


Yorumlar