Anasayfa /  Güncel

Hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili 13 Aralık 2018 - Son dakika

Hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili olan iller - Kar fena bastırdı. Tüm öğrenciler bu haberin sonucunu merakla bekliyor. Okula gidecek olan öğrenciler Valilik tarafından okulların kar tatili olmasını bekliyor. Peki başta Ankara olmak üzere diğer tüm illerin kar tatili haberi ve detayları haberimizde. Ankara'da okullar tatil mi? Son dakika bilgileri haberimide. İşte Hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili 13 Aralık 2018 - Son dakika

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 10:46

Hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili olan iller - Kar fena bastırdı. Tüm öğrenciler bu haberin sonucunu merakla bekliyor. Okula gidecek olan öğrenciler Valilik tarafından okulların kar tatili olmasını bekliyor. Peki başta Ankara olmak üzere diğer tüm illerin kar tatili haberi ve detayları haberimizde. Ankara'da okullar tatil mi? Son dakika bilgileri haberimide. İşte Hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili 13 Aralık 2018 - Son dakika 



Ankara'da okullar tatil edildi mi? Valilik açıkladı



Kimi sosyal medya hesaplarında Ankara'da okullar tatil oldu ibaresi altında sahte görseller paylaşılıyor. Ankara Valisi Vasip Şahin'in twitter hesabının görseli ve Ankara Valiliği resmi internet sitesi görseli yayınlayan sosyal medya siteleri 13 Aralık'ta Ankara'da okullar tatil haberi paylaşıyor.

Fakat Valilik yetkilileri yarının meteorolojik verilerine göre okulların tatil olmasına gerekmediğine hüküm verdi. Ankara'da yarın okullar tatil olmayacak, eğitim öğretim normal akışında sürecek.

Ankara Valiliği'nden Açıklama Geldi! Ankara'da Okullar Tatil Mi? (13.12.2018)




Ankara'da 12 Aralık sabahı etkisini gösteren kar yağışı, akşam saatlerinde de devam etti. Ankara'nın yüksek kesimlerinde etkisini daha çok gösteren kar yağışı nedeniyle ana arterlerde trafikte aksama meydana geldi. Başkent'te ara sokak ve caddelerde ise kar kalınlığı 5 santimetrenin üzerine çıktı. 

Kar yağışının bu denli kendini hissettirmesinin ardından veliler ve öğrenciler sosyal medya üzerinden Ankara Valisi Vasip Şahin'i mesaj yağmuruna tutarak, yarın okulların tatil edilmesini istedi. Peki "Ankara'da kar yağışı devam edecek mi?", "Okullar tatil olacak mı?" ayrıntılar haberimizde...

VALİLİK KAYNAKLARI: ''ANKARA'DA OKULLAR TATİL DEĞİL''

Ankara Valiliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre Başkent'te 13 Aralık Perşembe günü okullar tatil edilmeyecek. Yetkililer, kar yağışının birçok bölgede durduğunu belirterek, "Meteorolojik verilere göre de yarın için okulların tatil edilmesini gerektirecek bir durum söz konusu değildir" ifadelerini kullandılar.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Ankara'da hava durumunun,

13 Aralık Perşembe günü 1 derece ve çok bulutlu,

14 Aralık Cuma 4 derece ve kar yağışlı olması bekleniyor.

En düşük sıcaklıkların, 13 Aralık Perşembe günü -3 derece ve 14 Aralık Cuma günü -1 derece olacağı tahmin ediliyor. 

YETKİLİLER UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan verilere göre, yarın ve cuma günü de Ankara'da kar yağışı bekleniyor. Yetkililer, gizli buzlanmaya karşı sürücüleri dikkatli olmaları ve kar lastiği kullanmaları konusunda uyardı. Yetkililer, gizli buzlanmaya karşı sürücüleri dikkatli olmaları ve kar lastiği kullanmaları konusunda uyardı. 

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Kar yağışının başlamasının ardından veli ve öğrenciler, sosyal medya üzerinden Ankara Valisi Vasip Şahin'e seslendi. Vasip Şahin'e yazılan bazı gönderiler şöyle:

- "Valim nolur Ankara Keçiören'i tatil yapar mısın? Seni seviyoruz, Ankara seni seviyor."

- "Başkanım okulları tatil edin lütfen. Hava çok soğuk, ben bu havada okula gidemem, hasta olurum o daha kötü."

- "Karlar Prensi Vasip amcacığım tatile ihtiyacımız var."

- "Vali baba tatil yap ya, hadi bir el at baba."

- "Bir tatil versen de sevinsek mi?"

- "Bence yarın okulları tatil yapmalısın valiciğim"

- "Bin yıldan uzun bir gecenin bestesidir bu; 

   Bin yıl sürecek zannedilen kar sesidir bu.

   Bin olmasa da bir yıldır bekliyoruz. 'Bir tatil...' Demenizi..."

Ankara valiliği'nden okulların tatil olup olmayacağı konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı.



Ankara Valisi okulları tatil edecek mi? Sosyal medya'da tatil çığlıkları...



Ankara'da kar yağışı başladı! Ankara'da okullar tatil mi?



Yarın okullar tatil mi? 13 Aralık Perşembe hangi illerde kar tatili var?



Kahramanmaraş'ta beklenen kar geldi




Hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili olan iller - Kar fena bastırdı. Öğrencilerin merakla beklediği haber sayfamızda. ANKARA başta olmak üzere bir çok ilde kar yağışı etkili olmaya başladı, Sivas'ta okullar tatil edilirken çok sayıda ilçe ve köyün yolları da kapandı.



Ankara'da yoğun kar, kenti beyaza bürüdü


 

Ankara'da dün gece başlayan ve bu akşam saatlerinde etkisini artıran kar, kentin cadde ve sokaklarını kısa sürede beyaza bürüdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Bazı kişiler kar yağışı nedeniyle yürümekte güçlük çekerken, trafikte aksamalar yaşandı. Yağışın gece boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.



Ankara Valisi okulları tatil edecek mi? Sosyal medya'da tatil çığlıkları...



Ankara'da kar yağışı başladı! Ankara'da okullar tatil mi?



Yarın okullar tatil mi? 13 Aralık Perşembe hangi illerde kar tatili var?



Kahramanmaraş'ta beklenen kar geldi







KAR TATİLİ OLAN İLLER HAKKINDA YENİ GELEN HABERLER OLURSA EKLENECEKTİR

Meteorolojinin hafta başında uyarısını verdiği yoğun kar yağışı bir çok ilde hayatı etkilemeye başladı. İç Anadolu'da etkili olmaya başlayan kar yağışı İstanbul'da da sürpriz yaptı. 3 gün sürecek olan kar yağışı 30'dan fazla ili etkiliyor. Ankara'da sabah saatlerinde bastıran kar yağışı artarak devam ederken bir çok ilden yolların kapandığına dair ajanslara haberler düşmeye başladı. İşte meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahmini ve kar yağışı altındaki illerde son durum:

KAR YAĞIŞI OLAN İLLER : Bugün bastıran kar yağışı cuma gününe kadar etkili olacak. Meteorolojinin yayınladığı hava durumu tahminine göre bugün kar yağışı şu illerde yoğun bir şekilde etkili oluyor: Ankara, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bilecek, Konya, Bolu, Karabük, Kütahya, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş, Bitlis, Hakkari, Tunceli, Bingöl, Van, Siirt ve Şırnak.

ANKARA'DA KAR BASTIRDI : Bu görüntüleri Anadolu Ajansı bu sabah başkentte çekti. Erken saatlerde bastıran kar yağışı Ankara'da kesintisiz olarak olarak 3 gün devam edecek. Cuma günü kar yağışı sulu kara çevirecek.

İSTANBUL'DA KAR SÜRPRİZİ : Meteorolojinin geçtiği raporlarda İstanbul için kar tahmini yer almıyordu. İstanbul'da sıcaklığın düşmesiyle birlikte kentin batı bölümlerinde kar yağışı başladı. Silivri, Çatalca ve Beylikdüzü'nde kar yağışı etkili oluyor. Bu görüntüler de DHA tarafından yeni

SİVAS'TA OKULLAR TATİL YOLLAR KAPANDI : Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapan okullar, öğleden sonra tatil edildi. Kent merkezinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, etkisini sürdürüyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkezde 8, ilçelerden Akıncılar'da 5, Doğanşar'da 5, Gemerek'te 1, Gürün'de 5, Hafik'te 15, İmranlı'da 20, Kangal'da 5, Koyulhisar'da 3, Suşehri'nde 5, Şarkışla'da 5, Ulaş'ta 15, Yıldızeli'nde 18 ve Zara'da 20 olmak üzere 130 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Merkez ve ilçelerde 32 greyder, 19 yükleyici, 10 dozer, 9 kar bıçaklı kamyon, 29 adet destek aracı olmak üzere toplam 99 iş makinesi ve 211 personelle karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

BİTLİS'TE OKULLAR TATİL : Bitlis merkez ile bağlı köylerdeki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın için bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle pansiyonlu öğrenciler hariç kent merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime yarın bir günlüğüne ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

YOZGAT : Kar yağışının etkili olduğu illerden biri de Yozgat oldu. Yeni gelen görüntülerde yağışın yerde hayli birikim yaptığı görülüyor. Meteorolojinin yaptığı tahmine göre Yozgat'ta kar yağışı yarın ara verip cuma günü yeniden etkili olacak. Bugün de aralıksız kar yağışı var.722

ERZİNCAN : Kar yağışı Erzincan, Ardahan ve Tunceli'de yolları kapatmaya başladı. Olumsuz hava koşulları sebebiyle Erzincan-Sivas kara yolunun Sakaltutan ve Kızıldağ mevkileri ile Erzincan-Gümüşhane kara yolunun Ahmediye geçidinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.Ardahan'da ise özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, tipi ve buzlanma yüzünden Ardahan-Şavşat ile Ardahan-Posof kara yollarında ulaşım durma noktasında.

VAN'DA YOLLAR KAPANDI : Van 'da dün akşamdan beri etkili olan kar nedeniyle Başkale, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerinde 26 mahalle ile 76 köyün yolu kapandı. Belediye ekipleri de kent merkezinde yolların kardan kapanmaması için çalışıyor. 


Yorumlar