Anasayfa /  Güncel

Halk, darbe girişimindeki askerleri polise teslim ediyor

Halk, darbe girişimindeki askerleri polise teslim ediyor

Abone ol
Abone ol 16 Temmuz 2016 03:37

Halk, darbe girişimindeki askerleri polise teslim ediyor

Hürriyet'in haberine göre ; İstanbul ve Ankara'da yaşanan askeri kalkışma esnasında İstanbul Vatan Caddesi'nde 1 albay ile 3 asker, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınırken, bu arada TRT çevresinde toplanan halk, darbe girişiminde bulunan askerleri yakalayarak polise teslim ediyor. Ankara Oran'daki TRT kampüsüne giderek yayına müdahale eden askerlerden gözaltına alınanların sayısı 9'a çıktı. Gözaltına alınanlardan birinin rütbeli olduğu bildirildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NE GİRMEYE ÇALIŞAN ASKERLER GÖZALTINDA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışan 3'ü rütbeli 13 asker gözaltına alındı.

BURSA JANDARMA ALAY KOMUTANI GÖZALTINDA

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçti. Bursa ve Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında herhangi bir olay ya da kalkışma yaşanmazken, gerginlikle ilgili görev listesinde olduğu öğrenilen Bursa Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un gözaltına alındığı iddia edildi. Jandarmada görevli bir uzman çavuşun da gözaltında olduğu öne sürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

AKDENİZ BÖLGE KOMUTANI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan hakkında ’darbeye teşebbüs’ suçundan gözaltı kararı aldı.

BAKIRKÖY SAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'ndan yapılan açıklamada "1 üstteğmen, 1 astsubay,7 asker gözaltında adliyeye getirildi. 3 tank muhafaza altına alındı" denildi.

ÜSKÜDAR'DA 25 ASKER GÖZALTINDA

Üsküdar Çevik Kuvvet önüne gelen 25 asker polis tarafından gözaltına alındı. Bazı askerlere ters kelepçe yapıldığı görüldü.

104 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul'da darbe girişiminde bulunanlardan 104 kişinin tespit edildiği, bir kısmının gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, darbe girişiminde bulunanlardan 104'ünün tespiti yapıldı. Bu kişilerin muhabere sistemleri kesilirken, bir kısmının gözaltına alındığı belirtildi. Sabaha kadar diğer kişilerin de gözaltına alınacağı kaydedildi. Tespit edilen kişiler arasında meslekten men edilen bazı emniyet mensuplarının da bulunduğu ifade edildi.

Yorumlar