Anasayfa /  Güncel

HAİNLER BAKIN SALDIRI İÇİN NEDEN BUGÜNÜ SEÇTİ?

HAİNLER BAKIN SALDIRI İÇİN NEDEN BUGÜNÜ SEÇTİ?

Abone ol
Abone ol 18 Şubat 2016 17:57

HAİNLER BAKIN SALDIRI İÇİN NEDEN BUGÜNÜ SEÇTİ?

HAİNLER BAKIN SALDIRI İÇİN NEDEN BUGÜNÜ SEÇTİ?...

Türkiye'nin Başkenti Ankara'da tüm kuvvet komutanlıklarının bulunduğu yerde Devlet Mahallesine, Eşref Bitlis'in ölüm yıldönümünde saldırdılar! Türkiye’nin Başkenti Ankara’da, Genelkurmay’ın, tüm kuvvet komutanlıklarının karargahlarının ortasında, TBMM ve İçişleri Bakanlığı’nın çok yakınında, “Devlet Mahallesi’nde gerçekleşen terör saldırısının yapıldığı tarihe ilişkin şok detay; Saldırı, Türkiye’nin yakın tarihinin en karanlık olaylarından, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in ölüm yıldönümünde gerçekleşti.

Bitlis, bundan 23 yıl önce, yine bir 17 Şubat günü, bindiği askeri uçağın hala aydınlatılamamış nedenlerle düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

ABD İLE ÇEKİÇ GÜÇ ÇEKİŞMESİ DÖNEMİ

Orgeneral Bitlis’in “uçağının kaza yapması” sonucu öldüğü 1992-1993 dönemi, Türkiye ile ABD arasında yaşanan “Çekiç Güç” çekişmesiyle hatırlanıyor. Birinci Körfez Savaşı’nın yaşandığı o dönemde, Türkiye topraklarında konuşlu Çekiç Güç’ün Kuzey Irak’taki Kürt gruplara verdiği destek çok tartışılmıştı. HAİNLER BAKIN SALDIRI İÇİN NEDEN BUGÜNÜ SEÇTİ? Çekiç Güç’ün sadece kuzey Irak’taki peşmergelere değil, PKK’ya da destek sağladığı haberleri çıkmıştı. Bölgeyi o dönemde en iyi bilen isimlerden biri olan jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in de Çekiç Güç’ün faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı hükümete ilettiği haberleri basına sızmıştı. Bitlis’in. o dönemde JİTEM’e karşı çıktığı haberleri de yapılmıştı. Orgeneral Bitlis, 17 Şubat 1993 tarihinde Beechcraft B 200 king air tipi uçağın, bugüne kadar hala ortaya çıkarılamayan nedenlerle düşmesi sonucu şehit olmuştu. HAİNLER BAKIN SALDIRI İÇİN NEDEN BUGÜNÜ SEÇTİ? Türkiye'nin Başkenti Ankara'da tüm kuvvet komutanlıklarının bulunduğu yerde Devlet Mahallesine, Eşref Bitlis'in ölüm yıldönümünde saldırdılar! Türkiye’nin Başkenti Ankara’da, Genelkurmay’ın, tüm kuvvet komutanlıklarının karargahlarının ortasında, TBMM ve İçişleri Bakanlığı’nın çok yakınında, “Devlet Mahallesi’nde gerçekleşen terör saldırısının yapıldığı tarihe ilişkin şok detay; Saldırı, Türkiye’nin yakın tarihinin en karanlık olaylarından, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in ölüm yıldönümünde gerçekleşti.

Bitlis, bundan 23 yıl önce, yine bir 17 Şubat günü, bindiği askeri uçağın hala aydınlatılamamış nedenlerle düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. ABD İLE ÇEKİÇ GÜÇ ÇEKİŞMESİ DÖNEMİ 

Orgeneral Bitlis’in “uçağının kaza yapması” sonucu öldüğü 1992-1993 dönemi, Türkiye ile ABD arasında yaşanan “Çekiç Güç” çekişmesiyle hatırlanıyor. Birinci Körfez Savaşı’nın yaşandığı o dönemde, Türkiye topraklarında konuşlu Çekiç Güç’ün Kuzey Irak’taki Kürt gruplara verdiği destek çok tartışılmıştı.

Çekiç Güç’ün sadece kuzey Irak’taki peşmergelere değil, PKK’ya da destek sağladığı haberleri çıkmıştı. Bölgeyi o dönemde en iyi bilen isimlerden biri olan jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in de Çekiç Güç’ün faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı hükümete ilettiği haberleri basına sızmıştı. Bitlis’in. o dönemde JİTEM’e karşı çıktığı haberleri de yapılmıştı. Orgeneral Bitlis, 17 Şubat 1993 tarihinde Beechcraft B 200 king air tipi uçağın, bugüne kadar hala ortaya çıkarılamayan nedenlerle düşmesi sonucu şehit olmuştu.

Etiketler HAİNLER
Yorumlar