Anasayfa /  Güncel

Hacı Sayid baklavaları konkordato istedi sahibi kimdir?

TÜRKİYE'nin en ünlü baklava zincirlerinden Hacı Sayid baklavaları iflasın eşiğine geldi ve konkordato istedi.

Abone ol
Abone ol 13 Mart 2019 13:07

TÜRKİYE'nin en ünlü baklava zincirlerinden Hacı Sayid baklavaları iflasın eşiğine geldi ve konkordato istedi.

Burhan Dinçerler'in sahibi olduğu ünlü Hacı Sayid baklavaları ekonomik krize girdi ve havlu attı. Türkiye genelinde 43 şubesi olan Hacı Sayid baklavaları için konkordato davası açıldı.

1 Mart'ta açılan davada, şirketlerin mali darboğaza girdiği, konkordato kararı verilmesi halinde yeniden etkin şekilde faaliyetlerin sürdürülebileceği kaydedildi. 



Başvuruyu değerlendiren mahkeme, davacı şirket ve kişilere yönelik 3 aylık geçici mühlet verdi. Mahkemenin verdiği 6 Mart tarihli tedbir kararı ile davacılara yönelik bir icra takibi yapılamayacak.

Hacı Sayid baklavalarının sahibi kimdir?

1968 yılından beri baklava sektöründe işçi olarak çalışan Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşler, 1983 yılında ilk dükkanlarını açtı. Şirinevler'de acılan 20 metrekarelik ilk dükkanda işlerini büyüten aile, sektörün önemli markalarından biri oldu.  Hacı Sayid dedelerinin ismiydi ve iki kardeş baklava zincirlerine bu ismi verdi. 

Mehmet Dinçerler babasını solladı

Hacı Sayid baklavalarının sahibi Burhan Dinçerler'in oğlu Mehmet Dinçerler Gloria Jean’s kahve zincirinin sahibi. Mehmet Dinçerler, hızla büyüyerek kısa sürede 63 mağazaya ulaştı ve babasının baklava zincirini solladı.


Yorumlar