Anasayfa /  Güncel

Hac kura çekilişi Diyanet'te gerçekleşti 2019 hac sonuçları tam listesi

ANKARA'da 2019 yılı hac kura çekilişi törenle yapıldı. Hacca gidecek 80 bin kişi, 2 milyon 213 bin 835 kişi arasında yapılan kura çekilişi ile belirlendi. Kurada adı çıkan hacı adaylarından bazıları sevinç gözyaşı döktü. Kutsal topraklara gitmeye hak kazananların kura sonuçları hacumre.diyanet.gov.tr sitesinden sorgulanabilecek.

Abone ol
Abone ol 28 Aralık 2018 22:51

2019 yılı hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen törenle çekildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla yapılan kura çekilişine 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı katıldı. Kuraya katılan en yaşlı hacı adayı Hakkari’den Rilhan Sevin (114) olurken, Rize’den kayıt yaptıran 17 günlük Muhammed Emin Bakırcı en genç hacı adayı olarak kayda geçti. Hacı adayları kura çekilişinde büyük heyecan yaşadı.

Salonda töreni izleyen hacı adaylarından Fahrettin Çolak, "11 sene oldu heyecanla bekliyoruz" derken; Eyüp Özterzi, "Bu benim 4'üncü kura çekilişim. Tek dileğim o mutluluğu yaşayabilmek" dedi. Osman Yeşil, 7 yıldır eşiyle hac sırası beklediklerini; Abdullah Tural da 11 yıldır beklediğini belirtti. Bedensel engelli hacı adayı Yaşar Yılmaz ise 2008’den bu yana sıra beklediğini belirterek, "Kuraya eşimle katıldık, heyecanla dört gözle bekliyorum. İnşallah çıkar" dedi.

Kura sonuçlarını sorgulamak için diyanetin linki

GÖZYAŞLARI İÇİNDE SEVDİKLERİNİ ARADILAR

Kura çekilişi sonucunda 2019 yılında hac vazifesini yapmaya kazanan 80 bin kişi belirlendi. Kurada sonucunda adını gören hacı adayları gözyaşları içinde sevdiklerini arayarak mutlu haberi verdi. Başka bir şanslı hacı adayı da, "9 yıldır sabırla bekledim bugünleri yüce Rabbim bizlere nasip eyledi" diye konuştu.

SONUÇLAR SMS İLE GÖNDERİLDİ

Kura sonuçları gece saatlerinde internet ortamında açıklandı. Ayrıca sonuçlar hacı adaylarının cep telefonlarına SMS ile bildirildi. Kurada 'kesin kayıt hakkı' elde eden hacı adayları, 2-11 Ocak 2019 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecek.

Hac kaydı yaptırılmazsa ne olur?: Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Hac konaklama türleri: Hac yolcularına farklı hizmet seçenekleri sunabilmek maksadıyla Mekke ve Medine’deki bina ve otellerin fiziki yapıları ile Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’ye olan mesafeleri dikkate alınarak ve verilen hizmetler açısından hac konaklama türlerinin aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.

1- Oda Tercihli Konaklama Türü:  2, 3 ve 4 kişilik odaları olan bu oteller Mekke’de Mescid-i Haram’a en fazla 7 km. Medine’de ise Merkeziye’de veya Mescid-i Nebevi’ye en fazla 700 metre mesafede yer alıyor. Yemekler; sabah kahvaltısı, öğle öğünü için kumanya paketi ve akşam yemeğinin tabildot şeklinde. Oda Tercihli Konaklama Türünün fiyatı (odada kalınan kişi sayısına göre) takribi: 15.000-21.000 SAR.

2- Otel Konaklama Türü: Mekke ve Medine'de 4 ve 5 yıldızlı otellerde, 2 veya 3 kişilik odalarda konaklama.

a. Otel-1 konaklama türünde; Mekke’de Mescid-i Haram’a en fazla 500 metre mesafede, Medine’de ise Merkeziye’de bulunan yıldızlı ve 3 öğün açık büfe yemek hizmeti veren otellerde ve sürenin uçak programına uygun olarak 13 - 18 gün aralığında konaklama yaptırılacaktır.

b. Otel-2 konaklama türünde; Mekke’de Mescid-i Haram’a en fazla 1000 metre mesafede, Medine’de ise Merkeziye’de yer alan yıldızlı ve 2 öğün açık büfe yemek hizmeti veren otellerde ve sürenin uçak programına uygun olarak 14 - 25 gün aralığında konaklama yaptırılacaktır. “Otel Konaklama Türü” otellerin Kabe’ye yakınlığı ve verilen hizmetler sebebiyle “Oda Tercihli Konaklama Türü’”nden daha pahalıdır ve fiyat aralığı serbest bırakılmıştır.


Yorumlar