Anasayfa /  Güncel

Günün Gazete Manşetleri!

3 Mart 2019 Yurt Bülteni...

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2019 09:55

BAYBURT'TA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 2 ÖLÜ, 19 YARALI



BAYBURT'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada, 2 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.



Kaza, saat 23.00 sıralarında Bayburt Gümüşhane yolunun Kayışkıran mevkiinde meydana geldi. Van'dan Samsun'a giden Metro firmasına ait yolcu otobüsü il merkezine 6 kilometre uzaklıkta sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi. Can pazarının yaşandığı kazada çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 2 yolcu hayatını kaybetti, 19 yolcu da yaralandı. Yaralı yolcular, ambulanslarla Bayburt ve Gümüşhane'deki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılarından bazılarının hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.





===============



AMCASININ OĞULLARINI POMPALI TÜFEKLE VURDU



Bursa'da hurdacılık yapan ve alkollü olduğu iddia edilen Yıldırım E. (31) iddiaya göre iş konusunda rekabet ettiği amcaoğulları İsa E. (35) ve Bayram E. (26) isimli iki kardeşi bir tartışma sonucu pompalı tüfekle vurarak yaraladı. Yıldırım E., olaydan sonra kaçtı. Cinayet Büro amirliği ekipleri, şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.  



Olay, Bursa'nın Osmangazi İlçesi Veysel Karani Mahallesinde meydana geldi. Hurdacılık yapan Yıldırım E., amcasının oğulları olan İsa E. ve Bayram E. isimli iki kardeş ile iddiaya göre sabah saatlerinde iş rekabeti yüzünden tartışmaya başladı. Diğer esnaflar, tartışan akrabaları görünce araya girerek kavgaya dönen bu gerilimi bitirdi. Akşam saatlerinde alkol aldığı iddia edilen Yıldırım E., aracında bulunan pompalı tüfeği de alarak İsa E. ve Bayram E.'nin bulunduğu dükkana gitti. Dükkan önünde bağıran Yıldırım E., önce dışarıya çıkan ağabey İsa E.'yi sırtından ve kolundan daha sonra ise kardeşi Bayram E.'yi kolundan pompalı tüfekle vurarak yaralayarak olay yerinden kaçtı. 



Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 112 ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı 2 kardeşi Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 



Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Yıldırım E.'yi kısa süre içerisinde olay yerine yakın bir dükkan içerisinde saklanırken yakaladı.



Yaralı kardeşlerinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, polis ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlattı.



 

===================



MANİSA'DA KAZA: 6 YARALI 



 

MANİSA’nın Kırkağaç ilçesinde, 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.



Kaza, saat 21.00 sıralarında Halkavlu Mahallesi Kavşağı'nda meydana geldi. Mehmet Emin Kıral yönetimindeki 10 ZP 788 plakalı otomobil, Gelenbe Mahallesi yönünden Balıkesir yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu aynı yöne giden Yahya Sak yönetimindeki 45 F 2632 plakalı otomobile çarptı. Kazada, iki otomobilde bulunan toplam 6  kişi yaralandı. Karayolundaki diğer sürücülerin durumu bildirilmesi üzerine, olay çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalelerin ardından Kırkağaç ve Akhisar Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların hastanelerde tedavileri sürerken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 





======================



ADIYAMAN'DA İKİ OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 3 YARALI



 

ADIYAMAN'da, iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.



Kaza, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Hasan Tunç yönetimindeki 02 AS 578 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Ali Aslan yönetimindeki 02 EH 662 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücü Ali Aslan ile kullandığı otomobildeki Nuran Aslan ve Mikail Çelik, yaralandı. Yaralılar ihbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza sonrası trafiğe kapanan yol araçların çekilmesiyle ulaşım normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 





========================



Bakan Kasapoğlu: Lider kadınlara ihtiyacımız var (2)



KASAPOĞLU: MARMARİS SPOR TURİZMİN MERKEZİ OLACAK



Bugün Muğla ve ilçelerinde bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun son durağı Marmaris İlçesi oldu. AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı’nın sahibi olduğu otelde düzenlediği 'Spor projeleri tanıtımı' adlı yemekli toplantıya katılan Bakan Kasapoğlu’na; Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla milletvekilleri, il ve ilçe AK Parti başkanları eşlik etti. Yaklaşık bin kişinin katıldığı etkinlikte konuşan AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı, "Marmaris’te spor ve spor turizmi bitmiş durumda. Spor turizminin tekrar canlandırılması için Sayın Bakan ile görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerde projeler onaylandı. Marmaris’in tekrar spor alanında söz sahibi olması için siz vatandaşlarımızın desteğini istiyoruz. 31 Mart sonrası seçildiğimizde ilk işimiz onaylattığımız spor komplekslerini hayata geçirmek önceliğimiz olacaktır. Marmarislilere desteğini esirgemeyen Bakanımıza minnettarımö dedi.



Kürsüde söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Biz, Marmaris’in denizi, doğası, çevresi ve alt yapısıyla tüm imkânları olduğuna inanıyoruz. Öncelikle su sporları noktasında Marmaris’in öncü şehir olması gerekiyor. Bu projeleri Serkan Yazıcı ile çalıştık ve önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Marmaris’te çok kapsamlı spor kompleksi projelerimiz var. Bu projeyi yeniden çok kapsamlı şekilde hayata geçireceğiz. Kadınlarımız toplumun mimarı ve öncüsü. Kadınlarımızla bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Yaz, kış ve gece- gündüz demeden çok kapsamlı projelerimizi hayata geçirdiğimizde birlikte dolduracağız. Marmaris spor turizminde merkez olacaktır. Yaptığım incelemelerde semt sahaları eksikleri mevcut. Bu eksikliğin giderilmesi için Marmaris’te 10 alan seçildi. Basketbol, futbol, voleybol gibi 10 semt sahası yapacağız. Gençlik merkezi noktasında Marmaris’i bir üs haline getireceğiz. Bakanlık olarak planladığımız uluslararası gençlik merkezinin ilkini Marmaris’te inşa edeceğiz. Spor turizmini önceleyen bir politikamız var. Spor turizmi önceliğimi Marmaris olarak planladık. Serkan Yazıcı’nın belediye başkanı olmasıyla önemli açılım olacaktır. Konuşacak ve paylaşacak çok projelerimiz olacaktır. Marmaris’in spor turizmi alanında adını dünyaya duyurması için hepinizin desteği gerekiyor. Öncelik kadın ve gençlerimizdedir. Onların desteği ile adayımızı belediye başkanı yaptığınızda nasıl modern, doğaya ve insana saygılı bir model turizm cenneti hayata geçirdiğimizi göreceksinizö dedi.



Konuşma sonrası Serkan Yazıcı, Bakan Kasapoğlu’na katkılarından dolayı plaket takdim etti. Dev ekranlarda Marmaris’in spor projeleri anlatıldıktan sonra Bakan Kasapoğlu, bir otelde basına kapalı olan bir düğüne geçerek evlenen çifti kutladı.



Geceyi Marmaris'te geçirecek olan Bakan Kasapoğlu'nun sabah Dalaman Havalimanı’ndan İstanbul’a gödeceği öğrenildi.





DİYARBAKIR'DA TERÖRİSTLERİN 19 KIŞ SIĞINAĞI KULLANILAMAZ HELE GETİRİLDİ



DİYARBAKIR'ın Dicle ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'lıların kullandığı tespit edilen patlayıcıyla tuzaklanmış 19 kış sığınağı kullanılamaz hele geçirildi. 



İl Jandarma Komutanlığı'nca, Dicle ilçesi kuzeyinde dağlık ve kırsal alanda, 28 Şubat 2019 Perşembe günü saat 04.00'dan itibaren jandarma özel harekat timleri, jandarma komando timleri ve güvenlik korucularının katılımıyla başlatılan 'Bayrak-116 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ender Fatih Yılmaz-02 Operasyonu' 2 Mart 2019 Cumartesi günü saat 23.00 itibariyle tamamladı.



Operasyonun düzenlendiği Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu köyündeki Görüsedağı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 1 tanesinin girişi ve içerisi el yapımı patlayıcı madde ile tuzaklanmış, 3 odalı 56 metrekare büyüklüğünde ve içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi bulunan, 1'i 3 odalı 36 metrekare büyüklüğünde, 1'i 5 metre derinliğinde 30 metrekare büyüklüğünde, 2'si 20 metre büyüklüğünde, 14'ü değişik ebatlarda olmak üzere 19 kış sığınağı tespit edildi. Operasyon bölgesinde yapılan aramalarda, amonyum nitrat maddesi ile hazırlanmış 12 el yapımı patlayıcı madde düzeneği bulundu. Patlayıcı Madde Tespit ve İmha  Timi (PAMİ) ve Mayın Tespit ve İmha Timleri (METİ) tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak tuzaklı olduğundan dolayı içerisinde bulunan malzemeler ile birlikte imha edildi. 



Teröristlerin kış sığınakları ile operasyonda bölgesinde yapılan aramalarda, 23 tüp, 4’lü pil bloğu, 10 kalem pil, akü, 100 metre elektrik kablosu ve çok sayıda giyim, yaşam ve örgütsel doküman ele geçirilerek, olay yerinde imha edildi.



 

=================================================



DOĞALGAZ DOLUM İSTASYONUNDA YANGIN PANİĞİ



 BOLU'da, akaryakıt istasyonu ve şehirlerarası otobüs terminalinin yakınında bulunan sıkıştırılmış doğalgaz dolum istasyonunda çıkan yangın paniğe neden oldu.



Yangın, saat 02.00 sıralarında Paşaköy Mahallesi D-100 Karayolu yanında bulunan sıkıştırılmış doğalgaz dolum istasyonunda(CNG) meydana geldi. İstasyonda depolanmış olan doğalgaz bilinmeyen bir nedenle gerçekleşen patlamanın ardından alev aldı. Alevler kısa sürede metrelerce yüksekliğe ulaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine, yakınında şehirler arası otobüs terminali ve akaryakıt istasyonu bulunan bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ve zabıta ekipleri de istasyonun çevresindeki yolları araç trafiğine kapatarak önlem aldı. Herhangi bir patlama oluşmasına karşın alevlerin yakınına kimse yaklaştırılmadı. Bölgeye gelen doğalgaz acil ekiplerinin vanaya ulaşmasıyla gaz kesildi. Metrelerce yüksekliğe ulaşan alevler durdu. Alevlerin durmasıyla yangın olan alana yaklaşabilen itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. 



 

===================================================



 

FEDAKAR ANNE İZMİR'İN GURURUNU YETİŞTİRDİ



İZMİR'in Bornova ilçesinde yaşayan Müjgan Tekin, ağır otizmli kızı Şevval Tekin'in (18) yaşama tutunabilmesi için bir gecede tüm kariyerini bıraktı. Marka müdürlüğü yaparken işini bırakıp kendini kızına adayan fedakar anne sayesinde yüzmede uluslararası başarılar elde eden milli sporcu Şevval, İzmir'in gururu haline geldi. 



Müjgan Tekin (41) ve Cengiz Altan Tekin (45) çifti, 18 yıl önce kızları Şevval Tekin'i kucaklarına almanın mutlluğunu yaşadı. Ancak Tekin çifti, henüz bebekken kızlarının otizmli olduğunu fark etti. Şevval okula başlayınca hayatları daha da zorlaştı. Kızının okuma yazma öğrenememesi üzerine endişelenen anne, sevgisini ve tüm ilgisini vererek bu durumu değiştirebileceğine inandı. 4 dil bilen ve aktif bir çalışma hayatı olan anne, bir gecede tüm kariyerini, yaptığı marka müdürlüğü işini bıraktı. Adeta bir yaşam koçu gibi kendini kızına adayarak, tek bir harfi binlerce kez sabırla tekrarladı ve Şevval'in okuma yazma öğrenmesini sağladı. Ardından Şevval'i Ege Üniversitesi Yüzme Kulübü'ne yazdırdı. Şevval'in yüzmeye başlamasıyla İzmir'in gururu haline gelmesi de bir oldu. 



Çok iyi bir yüzücü olduğunun fark edilmesi üzerine henüz 6 yaşındayken bir aylık çalışmayla yarışmaya katılan Şevval, Türkiye Şampiyonası'nda ikincilik elde etti. Bir şirketin (Folkart) de desteklediği Şevval, 2016 yılında düzenlenen Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda ise 1 altın, 2 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 11 yaşında milli sporcu olan genç kız, 21-23 Şubat 2018 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Türkiye 2. Bölge Şampiyonası'nda 1 dakika 33 saniye 41 salise ile barajı geçmeyi başardı. Daha sonra, 26 Şubat-4 Mart 2018 tarihlerinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde düzenlenen IPC Yüzme Sınıflandırma Turnuvası'na katıldı. Antalya'da sergilediği başarılı performansı üst seviyeye çıkartan milli yüzücü Tekin, 100 metre kelebek yarışında 1 dakika 30 saniye 29 saliselik derecesi ile bugüne kadarki en iyi derecesini yaptı. Bu derecesiyle Avrupa barajını geçip, 2020 Paralimpik Olimpiyatları'na katılma yolunda bir adım daha attı.



'TAM BİR SU AŞIĞIYDI'



Şevval'in aynı zamanda Nevvar Salih İşgören Turizm Otelcilik Anadolu Lisesi'nde son sınıf öğrencisi olduğunu belirten anne Müjgan Tekin, "Henüz 3 aylıkken hastalığını anladım, çünkü 3 aylık bir bebeğin yapması gerekenleri hiçbir şekilde yapmadı. 6 yaşına kadar hiç konuşmadı, göz teması kurmadı. Şevval 7 yaşındayken ikinci kızım Ada'yı doğurdum. Şevval yeniden tüm bebeklik sürecini küçük kızımla beraber tamamladı. O konuşmaya başlayınca Şevval de konuşmaya başladı. Hala daha direnci çok yüksektir. Çok fazla obsesif davranış ve takıntıları var. Şevval, bebekliğinden beri hep yüzüyordu, ancak profesyonel olarak 6 yaşında yüzmeye başladı. Yazlık bir hayatımız vardı, yılın 6 ayı Didim'de yaşıyorduk. Tam bir su aşığıydı, aslında biz ona hiçbir şey öğretmedik suyu çok sevdiği için kendi kendine öğrendi. 6 yaşında Ege Üniversitesi Yüzme Kulübü'ne yazdırdık. Çok iyi yüzmesine şaşırdılar ve bir ay çalıştırıp yarışa soktular, Türkiye ikincisi oldu, gümüş madalyayla geri döndü. 11 yaşındaysa milli sporcu unvanını aldı. Şevval geçen yıl dünya barajını geçti, İtalya'da Avrupa şampiyonluğu var ve yurt dışında kendini defalarca ispatlamış bir sporcu" dedi.



'HER ŞEYİ BIRAKTIM'



Şevval 6 yaşına geldiğinde her şeyin değiştiğini dile getiren Tekin, "O zamana kadar ben çok yoğun çalıştım, ancak Şevval okula başlayınca hayatımız değişti. Öğretmen hemen fark etti. Zor hayatımız da başlamış olduk. Sınıftaki çocukların tamamı kısa sürede okuma yazmaya geçti. Ama Şevval okuma yazmayı öğrenemedi. Ailem bana bu durumu kabullenmem gerektiğini söyledi ama bir anne olarak kabullenmek çok zor. 4 yabancı dilim var, iş sektöründe oldukça iyiydim, güzel para kazanıyordum. Bir anda her şeyi bıraktım ve sadece kızımla ilgilenmeye başladım. 24 saat yaşam koçu gibi gece gündüz kendimi kızıma verdim. Okuma yazma öğretmek için 1 harfi tam 10 bin kez sabırla tekrarladım. Sonunda Şevval üçüncü sınıfın sonunda okumaya yazmaya başladı. Öğretmenler inanamadı. Geldiğimiz noktada kızımın başarılarından dolayı çok mutluyum, birçok kişiye örnek olduk ama her zaman keşke benim kızım sağlıklı olsaydı da hiçbir başarısı olmasaydı diyorum" diye konuştu.



'BAŞARININ MİMARI EŞİMDİR'



Polis memuru olarak görev yapan baba Cengiz Altan Tekin ise, "Bu hayatla nasıl mücadele edileceğini Şevval bize öğretti. Çok zor şartlarda bugünlere geldik. Yüzme branşında başarılı olduğunu eşim sayesinde fark ettik. Yüzmenin yanında diğer antrenmanlarını da bir spor salonunda yürüttük. Antrenörlerinden Murat Özcan'ın da hassasiyetiyle güzel başarılar elde ediyoruz. Bu başarının en büyük mimarı eşimdir. Çok fedakar bir anne. Birlikte güzel bir başarı yakaladık. Şevval okulunda da sporun faydasını gördü. Bir anne baba olarak en büyük mutluluğu yaşıyoruz. Allah bize iyi insanlarla çalışmayı nasip etti onun için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



 

====================================================



YAVRU KÖPEK DONARAK TELEF OLDU, ANNE DİĞER YAVRULARDAN AYRILMIYOR



ERZURUM'un Oltu ilçesine bağlı Karabekir Mahallesi'nde bir köpeğin, merdiven altında doğurduğu yavrusu soğuktan donarak telef oldu. Diğer yavrularını sararak koruyan köpeğin yardımına mahalleli koştu, merdiven altını sıcak bir yuvaya dönüştürmek için kolları sıvadı.Karabekir Mahallesi Muhabbet Sokak'taki tahta merdivenin altında sokak köpeği iki gün önce üç yavru doğurdu. Bir yavrusu soğuktan donan köpek, 2 yavrusunu kaybetmemek için olağanüstü çaba gösterdi. Diğer yavrularını adeta sarmalayan köpek, iki günden beri yerinden kalkmayınca mahalleli durumu farketti. Köpek ve yavruları için yemek ile su getiren mahalleli, merdiven altını sıcak bir yuvaya dönüştürmek için çalışmalara başladı. Bir yavrusunu kaybeden, kalan iki yavrusunu da koruma iç güdüysüyle mahalleliye saldıran anne köpek yüzünden vatandaşlar zor anlar yaşadı. Mahalle sakinlerinden Dr. İbrahim Hakkı Ekinci, donan yavruyu merdiven altından uzaklaştırırken vatandaşlar da yuva için kolları sıvadı.



Merdiven altında doğum yapan köpeği iki gün sonra farkettiklerini söyleyen Dr.İbrahim Hakkı Ekinci, "Köpek yerinden hiç kalkmıyor, yavrularından ayrılmamak için devamlı yatar pozisyonda. Adete yavrularını sarmalamış durumda. Merdiven altı tamamen açık bir yer, kar ve buzun içerisinde. Önceki gün -10 dereceye kadar hava sıcaklığı düşmüştü. Şimdi bir çözüm yolu bulmaya çalışıyoruz. Köpek merdivene yaklaştırmıyor, hemen bize tepki koyuyor. Burayı kapatıp korunaklı bir hale getireceğiz. İnşallah havalarda kısa sürede ısınır bır sıkıntı yaşamazlar" diye konuştu.



 

=========================================================



KEMERALTI'NIN BOZUK YOLLARI VATANDAŞLARI MAĞDUR EDİYOR



 

İZMİR'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, bozuk zemine ayağı takılarak düşen yaşlı bir kadının burnu kırıldı. Vatandaşlar yolların bakımsızlığından şikayet ederken, Kemeraltı esnafından Ayhan Işık, "Çarşıda yürüyen kadınlar yolunu değiştiriyor. Bu belediyemize hiç yakışmıyor, vatandaş olarak harç karıp yolları onarmayı düşünmeye başladık" dedi.



İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı sokaklarındaki bozuk ve çukurlu yollar, çarşıda alışveriş yapan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Son olarak Kemeraltı Çarşısı, Şadırvanaltı Camiisi yakınlarındaki 910 Sokak'tan geçen yaşlı bir kadının taş döşeli yoldaki çatlağa takılıp düşünce burnu kırıldı. Bir işyerinin güvenlik kamerasına da yansıyan olay sosyal medyada paylaşıldı, birçok kişi yolların durumana tepki gösterdi. Olay anında yaşlı kadına yardım ettikten sonra belediyeyi arayarak sorunu bildiren esnaf, bir an önce yolların onarılmasını talep etti. 



Yollar düzelmezse daha ciddi sıkıntıların oluşabileceğini belirten Kemeraltı Çarşısı esnafından Ayhan Işık, "Belediyeye sesleniyorum, çarşıda yürüyen kadınlar yolunu değiştiriyor. Dün burada bir kadın düşerek burnunu kırdı. Bu belediyemize hiç yakışmıyor. CHP'li bir birey olarak söylüyorum; bizzat ilgilenilmesi gerekiyor. Kemeraltı Çarşısı'nda genel olarak böyle ufak tefek arızalar var ve onarımında çok gecikmeler oluyor. Ben vatandaş olarak elime taş ve harç alıp yolları onarmayı bile düşünüyorum, sinirleniyorum" diye konuştu. 



Olaya tanıklık eden esnaf Bahatttin Aktaş ise, "Bir aile karşı taraftan yürüyerek geliyordu, 4-5 kişi yan yanaydı. Hanımefendinin ayağı taşa takılınca 1-2 metre ileri doğru düştü ve yüzünü yere vurdu. Ben bizzat gördüm, tabure getirip yardımcı oldum. Diğer esnaf arkadaşlar da su verdiler. Tabii hoş bir şey değil bu durum. Yaşlı da bir kadındı, gerçekten çok üzüldük. Burnundan kan geldi, hastaneye gittiler. Biz bunun üzerine belediyeyi aradık, telefonuma ilgilenilecek diye mesaj geldi. Daha önce de şikayet etmiştik fakat kamu kurumları topu birbirine atıyor. Nitekim dün de öyle oldu. Önce Konak Belediyesi ilgileniyor dediler, sonra Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor dediler. İlgilenir gibi oldular ama pek ümidim yok, umarım yapılır. Bize gelen takip numarasından olayı takip edeceğiz. Kemeraltı'nda çok fazla bozuk yol var" dedi.



 

 

=====================================================



SOKAKTA SERGİLENEN KUKLA GÖSTERİSİ ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİ



İZMİR'de düzenlenen 13. Uluslararası Kukla Günleri kapsamında Alsancak Dominik Caddesi'nde giydikleri rengarenk kostümler ve tahta bacaklarla 'Dönüşüm' adlı sokak gösterisini sergileyen İtalyan kukla grubu Alto Livello, başta çocuklar olmak üzere İzmirlileri eğlendirdi.



İzmir'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kukla Günleri'ne katılan İtalyan kukla grubu Alto Livello'nun Alsancak semtindeki Dominik Caddesi'nde sergilediği 'Dönüşüm' isimli sokak gösterisi büyük bir kalabalık tarafından beğeniyle izlendi. Tahta bacak ve rengarenk kostümler kullanarak müzik eşliğinde bir sirk ortamı yaratan grup, seyirciler arasından gönüllüler seçerek, gösteriye dahil etti. Gösteriyi büyük bir heyecanla izleyen çocuklar alkışlarıyla müziğe eşlik etti. Grubun kukla sanatı ile tahta bacak tarzını birleştirerek bir gösteri ortaya koyduğunu söyleyen Kukla Günleri direktörü Selçuk Dinçer, "Kukla sanatı bugün kompleks bir hale geldi. Tekniğe özel bir ad takamıyorsunuz. Kukla sanatında artık yaratıcılık çok ön plana çıkmış durumda. Gösteriyi kalabalık bir seyirci kitlesi büyük bir beğeni ile izliyor. İnsanların bir sokak gösterisine şehrin her tarafından kalkıp geliyor olmaları çok güzel. Bundan 3-4 yıl önce bir sokak gösterisi planladığımızda o sırada oradan geçen İzmirliler görsün ve izlesin diye planlıyorduk. Şimdi artık insanlar Güzelyalı'dan da Karşıyaka'dan da Alsancak'taki sokak gösterisini izlemeye geliyorlar" diye konuştu.



 

==========================================================



MARMARİS TURİZMDE YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR



MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde turizm sezonunun açılmasına kısa süre kala, konaklama tesisleri ve çeşitli işletmeler eksikliklerinin giderilmesi çalışmalarına hız verdi. 



Güney Ege Bölgesi'nin önde gelen turistik merkezlerinden Marmaris'te turizmcileri tatlı bir telaş sardı. Yabancı turistlerin yoğun olarak ağırlandığı, 'Oteller Bölgesi' olarak adlandırılan Uzunyalı mevkii ve Siteler Mahallesi'ndeki otel, restoran, kafeterya ve diğer işletmeler, sezonu karşılamak için tadilata girdi. Bu ayın 3'ncü haftasında ilk turist kafilesi gelmesi beklenen kentteki işletmeler, mekanlarını boyayarak ya da konsept değiştirerek sezona hazırlanıyor. Belediye ekiplerinin de alt ve üst yapılarını tamamladığı ilçe merkezinde; yürüyüş yollarında parke taşları değiştirildi, halk plajlarında bulunan soyunma ve tuvalet kabinleri yenilendi. Bölgedeki bir otelin yeni sezona hazırlanması için çalışanlardan inşaat ustası Mehmet Demir, "Sezon erken açılacak. Zaman gözetmeksizin tadilat ve bakım işlerini yapıyoruz. 20 gün içinde 30 odalı bir apart otelin boyama ve iç yenileme çalışmalarını bitiriyoruz" dedi.



Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, telefonla yaptığı açıklamada, "Bu yıl turizm sezonu erken başlayacak. Konaklama tesisleri ve çeşitli işletmeler misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için hızlı bir tadilat çalışmasına girdi. El değiştiren ve konseptini değiştiren otellerle birlikte 70 bin yatak kapasitemiz mevcut. Kısa sürede tadilatları bitirerek misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız" dedi.



 

=========================================================



ZEKİ MÜREN'İN KULLANDIĞI KLASİK OTOMOBİLİN YENİLENMESİ YARIDA KALDI



MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, hurdaya terk edilmiş klasik otomobilleri topladıktan sonra satan oto tamircisi 62 yaşındaki Mahmut Çiriş, kısa süre önce de, bir dönem sanat güneşi Zeki Müren'in kulladığı 1951 model 'Pontiac' marka otomobil için çalışmaya başladı. Aracın kaportasındaki çürükleri temizleyen Çiriş, Amerika'da yaşayan sahibine ulaşamadığını, bu nedenle onarıma ara verdiğini söyledi.



Ortaca'da oto tamirciliği yapan Mahmut Çiriş, ömürlerini tamamladıktan sonra sahipleri tarafından terk edilen klasik otomobilleri Türkiye'yi dolaşarak satın alıyor. Çiriş, ilçeye getirdiği otomobilleri Muğla-Fethiye karayolunun Kocabel Mevkii'ndeki 6 dönüm arazide kurduğu oto pazarı ve tamirhanesinde sergileyerek, meraklılarının beğenisine sunuyor. 50-60 yıllık çeşitli markalardaki klasik otomobiller, meraklıları tarafından beğenilirse 10 ila 50 bin lira arasında satın alınıyor. Ondan sonra araçlar, Çiriş tarafından aslına uygun olarak yenileniyor. Müşterinin isteğine göre kaporta, boya, döşeme, elektrik ve mekanik bölümleri ilk günkü hallerine kavuşturulan araçlara marka, model ve yaşına göre 30 ila 150 bin lira arasında masraf yapılıyor. Tamirci Mahmut Çiriş, "Bizim için aracın durumu hiç önemli değil. Kasayı ve şasiyi baştan ayırıp otomobili sıfırdan topluyoruz. Çöpten getirilen bir aracı bile yapabiliyoruz. Bir aracı revize etmek 1.5 yılı buluyor. Burada geçmiş yıllarda ünlü isimler Fikret Hakan, Filiz Akın ve Orhan Gencebay'ın otomobilleri vardı. Hepsi şu anda sahiplerinin garajlarında duruyor. Amerika'da bütün yedek parça var. Parçanın gelmesi ise 45 günü buluyor" dedi.    



ZERİ MÜREN'İN OTOMOBİLİ YARIM KALDI 



Mahmut Çiriş, hurdalığında bir dönem ünlü sanatçı merhum Zeki Müren'e ait 1951 model Pontiac marka otomobilin de bulunduğunu söyledi. Araç sahibinin onayıyla yenileme çalışmasına başladığını belirten Çiriş, kaporta aksamındaki çürükleri temizlediğini, ancak diğer işleri ile motor bölümüne henüz el atmadığını, nedeninin ise ABD'de yaşayan araç sahibine ulaşamaması olduğunu söyledi. 



 

=================================================

 

RUH SAĞLIĞI HASTALARINA TARIMLA TERAPİ



MANİSA'da tedavi gören ruh sağlığı hastaları, taburcu olmalarına kısa bir süre kala son evre tedavisi olarak tarım faaliyetleriyle uğraşıyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı.



Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. 150 kişilik kapasiteye sahip Ahmetli ek hizmet binasındaki hastalar, üzüm bağlarında ve bahçede bulunan ağaçlarda budama işlemi yapıyor. Hizmet binasının bahçesindeki arazide adli bölüm hastaları ile kronik servis hastalarından oluşan 120 kişi, dönüşümlü olarak çalışıyor. 42 dönüm arazi üzerine kurulan hastanede üzüm bağları, zeytin ağaçları ve çeşitli meyve ağaçları yer alırken, hastalar da doğal ortamda tarım faaliyetleriyle uğraşıyor.



'DAHA İYİYE GİTTİĞİNİ GÖRÜYORUZ'



Faaliyetler hakkında bilgi veren hastanede görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Barış Ekmen, "Son dönemde tarımsal rehabilitasyon faaliyetlerimize ilgi yoğunlaştı. Burada hastalarımız ağaç ve üzüm bağları budama etkinliklerine katılıyor. İlaç tedavilerinin yanı sıra bu tedavi yöntemi de oldukça başarılı sonuçları beraberinde getiriyor. Hastalarımız bu etkinlikler sayesinde, hem buradaki ilaç içme, yemek yeme, uyuma gibi rutin durumların dışına çıkmış oluyorlar hem de kendilerini işe yaramış hissediyorlar. Yalnızca ilaçla tedavi olan hastalarımızın yanı sıra burada bu faaliyetlerle uğraşan hastalarımızın durumunun daha iyiye gittiğini görüyoruz. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir" dedi.



'ÖNEMLİ GELİŞME GÖRDÜK'



Hastaların burada monoton bir hayattan kurtulduklarını söyleyen rehabilitasyon bölümünde görevli hemşire Selda Güngör, "Hastanemizde tedavi gören hastalarımızla çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Bu dönemde budama vakti olduğu için hastalarımızla birlikte bağlarımızı ve bahçedeki ağaçlarımızı buduyoruz. Buraya gelen ve bu faaliyetlerde bulunan hastalarda özgüven artışı, kendilerini işe yarar hissetmeleri gibi önemli derecede gelişme gördük" diye konuştu.




Etiketler Türkiye bülteni
Yorumlar