Anasayfa /  Güncel

Genelkurmay Başkanı Akar'dan Afrin açıklaması

Afrin'de son durum... Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerden temizlenen yerlerde bölge halkının evlerine geri dönmeye başladığını söyledi.

Abone ol
Abone ol 22 Mart 2018 19:58

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Suriye'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili bilgi verdi. Akar, terörden temizlenen bölgelere sivil halkın dönmeye başladığını söyledi.

Orgeneral Akar, Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralanan 157 TSK personelinin, tedavilerinin ardından kendi istekleriyle muharebe sahasına döndüğünü belirterek, "Dünyanın hiçbir ordusunda bulunamayacak böylesine asil hasletlere sahip, şerefli ve temiz kalpli insanlarla görev yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Öte yandan, TSK ve ÖSO, Afrin'in ilçe merkezinin güneyinde teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyonlar kapsamında, Baay, Kafer Nabu, Başufah ve Burj Haydar köylerini terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 18 Mart'ta Afrin ilçe merkezi ile ilçenin kuzeyi, doğusu ve batısındaki noktaların tümünü ele geçirmişti. Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor.


Yorumlar