Anasayfa /  Güncel

FETÖ mahrem imamından Adil Öksüz itirafı

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Subay mahrem yapılanmasının "Türkiye imamı" Sami kod adlı Birol K. itirafçı oldu

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2017 22:22

15 Temmuz darbe girişimini yöneten Adil Öksüz, FETÖ’nün “hava kuvvetleri” imamı biliniyordu. Ancak itirafçı olan Birol K., Öksüz’ün bu görevi 2009-2014 yılları arasında yaptığını daha sonra Kemal Batmaz’a devrettiğini söyledi.

ADİL ÖKSÜZ TSK'DAKİ TÜM FETÖ YAPILANMASINDAN SORUMLU

İddianamede, Akıncı’da yakalanan Adil Öksüz’ün sadece “Havacıların İmamı” olmadığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki tüm FETÖ yapılanmasından sorumlu olduğu belirtiliyor ve “darbenin imamı” olduğu vurgulanıyor.

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Subay mahrem yapılanmasının "Türkiye imamı" Sami kod adlı Birol K. itirafçı oldu ve örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına dair detaylı bilgi verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ'nün mahrem yapılanmasının deşifresine yönelik çalışmalar devam ediyor.

YAPILANMAYI ANLATTI

Bu kapsamda FETÖ'nün Hava Kuvvetleri sözleşmeli subay mahrem yapılanmasının "Türkiye imamı" olduğu belirtilen ve 4 Kasım'da kaçmaya çalışırken İstanbul Avcılar'da yakalanan Birol K. itirafçı oldu. FETÖ'nün gaybubet evlerinde saklandığı belirlenen ve İstanbul'daki işlemlerinin ardından Ankara'ya getirilen Birol K. örgütün TSK yapılanmasına dair ifade verdi.


Yorumlar