Anasayfa /  Güncel

Eski AA Müdürü Kemal Öztürk: Ben olsam Öcalan'ın mektubunu yayımlamazdım!

AA'nın eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Anadolu Ajansı'na bir şey söylemek istemiyorum ama genel müdür olarak ben dursaydım eğer Öcalan'ın mektubunu yayımlamazdım" dedi.

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2019 22:20

Anadolu Ajansı'nın (AA) uzun yıllar genel müdürlüğünü yapan gazeteci - yazar Kemal Öztürk, TV5'te Yıldıray Oğur'un sunduğu Medya Analiz programında gündeme ilişkin konuştu. Öztürk, İmralı'dan gelen mektubun AA tarafından yayımlanmasına tepki göstererek, "Sanırım nirvana noktası burası olsa gerek dedim" ifadelerini kullandı. Öztürk ayrıca "Hiç bir zaman AK Parti'yi bu kadar tanıyamadığım bir dönem olmadı" açıklamasında bulundu.

İşte Kemal Öztürk'ün konuyla ilgili konuşması:

"Ben uzun yılllar AK Parti içinde bulundum. Yenişafak Gazetesi'ndeyken de ayrıldıktan sonra da AK Parti'de yanlış giden şeyleri yazdım ve yazıyorum. TV'de de bunları anlatıyorum. Bir özeleştri olarak bunu dile getiriyorum. Çünkü ben AK Parti'yi önemsiyorum. Ülke için güzel şeyler yapmasını istediğim için bu eleştrilere devam ediyorum. Partinin içerisindeyim ve hala resmi üyesiyim. Fakat ben hiç bir zaman AK Parti'yi bu kadar tanıyamadığım bir dönem olmadı. Özellikle 31 mart seçimleri sonrası, siyasi dil, kampanya, uslüp, sürdürülen ilişki, üretilen politikalar, davranışlar beni çok üzdü ve şaşkınlığa uğrattı. Ama ben bunları söylemekten de çekinmedim.

Seçimin tekrarı konusunda herkes gibi benim de tabi kafam karışık. Gerekçeli karara baktığım zaman YSK Başkanı'nın da benim gibi düşündüğünü gördüm. YSK Başkanı, "Evet, seçimde bir takım sorunlar olabilir ama bunlar seçimin iptal edilmesine gerekçe değildir" dedi.

"AKP kazansa da kaybetse de sıkıntı yaşayacak"

Haçlı iddialarından, Amerika iddialarına kadar söylenen şeylere de hayretle bakıyorum. Bunların bir kısmı valilik ve emniyet tarafından yalanlandı. Bakınız seçimlere itiraz edebilirsiniz ama bu şekilde olmamalıydı. Büyük bir kampanya yürüttüğünüz zaman bunun siyasi sonuçlarını tahmin etmeniz gerek. 23 haziran da bunun neye mal olacağını görmüş olacağız. AK Parti öyle bir risk aldı ki kaybetse de kazansa da sıkıntı yaşayacağı bir süreç doğdu.

"Ben olsam mektubu yayımlamazdım"

Öcalan'ın mektubu Anadolu Ajansı'ndan yayımlandığı zaman sanırım nirvana noktası burası olsa gerek dedim. Bazı AK Parti'ye yakın gazetecilerin; bu mektupları hararetle yayımlaması, Öcalan imzalarını paylaşmasını da hayretle izledim. Aslında burada AK Parti'ye zarar veren bir durum söz konusu. Tabi bu mektubun AA'dan yayınlamması da çok tepki çekti. Anadolu Ajansı'na bir şey söylemek istemiyorum ama genel müdür olarak ben dursaydım eğer mektubu yayımlamazdım."


Etiketler kemal öztürk
Yorumlar