Anasayfa /  Güncel

Erdoğan: 'Ben Osman Öcalan'ın Kırmızı Bültenle Arandığını Bilmiyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osaka'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2019 14:31

Terör örgütü PKK'nın eski yöneticilerinden Osman Öcalan geçtiğimiz günlerde devletin kanalında konuşma yapmıştı.






Osman Öcalan TRT'ye Röportaj Verip Ekrem İmamoğlu'nu Eleştirdi



Abdullah Öcalan'ın kardeşi ve aynı zamanda PKK'nın eski yöneticilerinden olan Osman Öcalan, TRT Kurdi kanalına röportaj verdi. Öcalan, "Kürtler için ciddi bir mesaj vermedi" diyerek İstanbul Büyükşehi...








"Kırmızı bültenle aranan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'ye verdiği röportajı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Doğrusu ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum ancak TRT'ye müracaat etmiş ve TRT Kürdi'de böyle bir program yapmışsa bunu da TRT'deki arkadaşlarımız bilirler. Ben o kurumdaki arkadaşlarımın da bu hassasiyet içerisinde adım attıklarına inanıyorum. Çünkü bu konularda da kendilerine güveniyorum. 

Yani TRT Kürdi'yi kurarken kimse bize 'Niçin TRT Kürdi'yi kurdunuz' demedi. Peki TRT Kürdi'yi kurduğumuza göre burada da TRT'yi yönetenler bütün hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak adımlarını atarlar ve TRT Kürdi'nin reytingini yükseltmeyi de düşünür, ülkeye neyin, nasıl faydalı olacağını da düşünür, buna göre de adımını atar ve buna göre de adımlarını atmışlardır."



Yorumlar