Anasayfa /  Güncel

Emniyetten üst düzey iki isme FETÖ'den tahliye

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak tutuklanan 11 sanıktan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Buçak ve eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Oktay Özyardımcı tahliye edildi.

Abone ol
Abone ol 10 Kasım 2017 20:42

Bazı eski Emniyet Genel Müdür yardımcılarının da aralarında olduğu 16 eski emniyet görevlisinin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olmak suçundan yargılandığı davada, tutuklu 11 sanıktan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Buçak ve eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Oktay Özyardımcı'nın tahliyelerine karar verildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlarının katıldığı duruşmada bazı tanıklar dinlendi.

Bunlardan gizli tanık "Kartal" ile bulunduğu yerden görüntülü bağlantı kuruldu. Sesi ve görüntüsü değiştirilerek dinlenen "Kartal", önceki yıllarda "Cengiz" veya "Cahit" adıyla hatırladığı kişinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün FETÖ/PDY imamı olduğunu anlatarak, "Bu kişi sivildi, öğretmendi. Milli Eğitim Bakanlığının Beşevler'de ders kitapları bastığı yerde çalışıyordu. Soyadı, hatırladığım kadarıyla Çavuşoğlu'ydu." diye konuştu.

Yine "tanık" olarak dinlenen eski Emniyet görevlisi Ahmet Alat da Şanlıurfa'dan Ankara'ya 2006'da tayin olduğunu, geçen yıla kadar da görev yaptığını dile getirerek, "Ben geldiğimde Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosu bu yapıdan kişilerin elindeydi." dedi.

Sanıklardan Fikret Zeybek ile 17-25 Aralık'tan önce bir-iki sohbette karşılaştıklarını söyleyen Alat, sanıklardan Mahmut Azmaz'ın da cemaat mensubu olduğunu duyduğunu ifade etti.

Daha sonra yine "tanık" olarak dinlenen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sandal da geçmişte sanıkların Rüzgarlı Caddesi'nde bir otelde toplantılar yaptıklarını anlattı. Otel sahibiyle ilgili, "Bu kişi FETÖ'cü" dediğini bildiren Sandal, bunun üzerine sanıklardan Arif Canlı'nın, "Sen kimsin? Sözlerine dikkat et." yanıtını verdiğini kaydetti.

Sandal, o dönemde haksız yere kendisiyle ilgili soruşturmalar açıldığını, Haymana'da görevlendirildiğini ifade ederek, "Onların çalıştığı yere bakın, bizim çalıştığımız yere bakın. Onlar altın çocuktu, biz üvey evlat. Çok vebal aldılar. Hakkımı helal etmiyorum. Beni kaç yıl geriye attılar, şehitlerin kanı ellerine bulaşmıştır." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların tutukluluk durumlarının devamını talep etti.

Tutuklu sanıklar ve avukatları ise tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, müzakere sonrasında tutuklu sanıklardan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Buçak ve eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Oktay Özyardımcı'nın adli kontrol tedbiriyle tahliyelerine, Arif Canlı, Adem Yalçınkaya, Fikret Zeybek, Mahmut Azmaz, Ahmet Yediparmak, Oktay Keskin, İsmail Türkmenli, Necmettin Ulusal ve Özer Zeyrek'in tutukluluklarının devamına karar verdi.

Sanıklardan Ali Fuat Akdemir, İbrahim Selvi, Bayram Küçüksarıyıldız, Mehmet Tokgöz ve Feridun Taşçı tutuksuz yargılanıyor.


Etiketler Muammer Buçak
Yorumlar