Anasayfa /  Güncel

Elon Musk'ın Erdoğan ile ne konuştuğu belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'de Elon Musk ile görüşmesinin detaylarını anlatan İbrahim Kalın, "Türkiye'ye Türksat 5A-5B uydularının uzaya fırlatılması bağlamında geldi" dedi.

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2017 19:37

Cumhurbaşkanlığı Genel  Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü  İbrahim Kalın,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın iş adamı  Elon Musk'ı kabulünde  Türksat 5A ve 5B uydularının uzaya fırlatılmasının yanı sıra elektrikli otomobil meselesi, sürdürülebilir enerji,  Tesla ve SpaceX firmalarıyla  Türkiye'deki firmaların yapabileceği ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldığını söyledi.

MASADA TÜRKSAT 5A VE 5B VARDI"

Kalın, Erdoğan'ın Musk ile görüşmesi hakkında  bilgi verdi. Kalın,  Elon Musk'ın  Türkiye'ye  Türksat 5A-5B uydularının uzaya fırlatılması bağlamında geldiğini belirterek "Yarın bununla ilgili Airbus ile bir anlaşma yapılacak. O da bunun alt tedarikçilerinden birisi. Kendi SpaceX firması. Bunu konuştuk." dedi.

Türksat 5A-5B uydularının  Türkiye'nin kendi ulusal uydu üretim sürecine geçişte çok önemli bir merhaleyi temsil etiğini kaydeden Kalın, " Türksat 6 uydusu da tamamen  Türkiye'de üretilecek kendi teknolojik imkanlarımızla." diye konuştu.


Yorumlar