Anasayfa /  Güncel

El Bab'da şehit olan Emin Güngör'ün ailesine acı haber ulaştı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'daki çatışmalarda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör'ün Denizli'deki ailesine acı haber ulaştı

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2017 00:37

DENİZLİ (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör'ün Denizli'deki ailesine acı haber ulaştı.



Güngör'ün (40) şehadet haberi, Acıpayam ilçesindeki Güney Mahallesi'nde ikamet eden babası Ali (81) ve annesi Menendi Güngör'e (76) Kaymakam Ali Şanlıer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Güdül ve Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Ömer Uludağ tarafından verildi.



Sağlık ekipleri, bir süre önce kalp ameliyatı olduğu öğrenilen Ali ile şeker hastası eşi Menendi Güngör'ü fenalaşmaları üzerine hastaneye kaldırdı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde görev yapan ve Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan şehidin eşi Ayşe Güngör ve üç çocuğunun Acıpayam Yumrutaş'ta babasının yanında oldukları öğrenildi.



Şehit Emin Güngör'ün, 3'ü kız 4 kardeşi olduğu belirtildi.





Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, aileye eşlik etmesi için uzman psikolog görevlendirirken, şehidin babaevine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.





Eve gelen aile yakınları, komşular ve vatandaşlar, başsağlığı dileğinde bulundu. Kaynak: AA

FIRAT KALKANI HAREKATI

DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 172'nci güne gelindi.

Harekat kapsamında, Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 229 meskun mahal ve bin 910 kilometrekare alan kontrol altına alındı.

9 Aralık tarihinde başlayan El Bab harekatında batıdan ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldı. Terör örgütü DAEŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat kapsamında, "tecrit harekatı" sürdürülürken, El Bab'ın doğusunda bulunan Bzaghah ve Kabbasin yerleşim yerleri kontrol altına alındı, batıda Akil Tepesi ve hastane bölgesinde kontrol sağlandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak ve Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen hava taarruzlarıyla son bir haftada terör örgütü DAEŞ mensubu 223, PKK/PYD mensubu 5 terörist olmak üzere toplam 228 terörist öldürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne 2 bin 288'i ölü olmak üzere toplam 2 bin 705 DAEŞ mensubu, 322'si ölü olmak üzere toplam 344 PKK/PYD mensubu terörist öldürüldü.


Yorumlar