Anasayfa /  Güncel

DİB 400 memur alımı yapacak! İşte şartlar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, DİB bünyesine 400 memur alımı yapılacağı aktarılarak; sınav uygulamalarına ve başvuru süreçlerine yönelik açıklamalar gerçekleştirildi...

Abone ol
Abone ol 19 Kasım 2018 19:53

DİB tarafından ayımlanan duyuruda memur alımı bekleyenleremüjdeli haber geldi. Yayımlanan duyurunun detayında 400 memur alımı yapılacağı ve başvuru, sınav aşamalarına yönelik bilgilendirmelere yer verildi.

Duyuruda 400 DİB bünyesinde görev alacak memur için adaylarda aranan şartlarda  Lisans düzeyinde dinî yükseköğrenim mezunu olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurtdışında bir İslam ilahiyatı bölümü mezunu olmak şartının arandığı aktarıldı.

İlgili ilana başvuracak adaylarda aranan diğer özellikler ise kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık problemi bulunmamak, kamu zararına faaliyette yer almamış olmak, askerlik hizmetini yapmış ya da ilişiği bulunmuyor olmak, görevini yapmasına engel akıl, fiziki ya da ruhi problemi bulunmamak, görev alacağı ülkede çalışmasına engel problemi bulunmamak, temsil yeteneğine sahip olmak, YDS puanından en az 70 almış olmak, yurtdışında yaşamaya elverişli olmak, yapılacak sınalarda başarılı olmak ve islami gerekliliklerin farkında olmak gibi şartlarının arandığı gözlemlenmektedir.





DİB 400 memur alımı için yayımlanan ilanda adayların taşıması gereken şartların yanı sıra başvuru şekli de önem arz etmektedir. İlgiyle takip edilen ilana yönelik başvuruda bulunmak isteyen adaylar 19.11.2018-17.12.2018tarihleri arasında mesai bitimine kadar, Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne, yurtdışında Din Hizmetleri Müşavirliğine/Ataşeliğine/Koordinatörlüğüne şahsen başvurabileceklerdir. Başvurular için adaylarda aranan diğer şartlara, başvuruda gerekli olan belgelere ve diğer tüm detaylara erişmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.DİB bünyesine yakın zamanda yapılacak 6000 kişilik memur alım ilanı yayımlandığı anda bildirim almak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.




Yorumlar