Anasayfa /  Güncel

Deniz Baykal öldü mü? / Son dakika - Deniz Baykal son durumu

Deniz Baykal'dan gelen son dakika haberler umut verici oldu. Baykal'ın yoğun bakımdan çıkarıldı ancak uyutulmaya devam ediyor.Doktorlar felç ihtimaliyle ilgili soruları da yanıtladı. Baykal'ın kafatasından 12 santimlik bir kısım çıkarıldı. Deniz Baykal'ın hastalığı ve son durumu;

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2017 11:19

Beynine giden damardaki tıkanıklık sonrasında hastaneye kaldırılan Deniz Baykal'dan bu sabah umut verici bir haber geldi. Deniz Baykal yoğun bakımdan çıkarıldı. Baykal'ın tedavisi nöroloji servisinde devam ediyor. Ancak Baykal henüz uyandırılmış değil. Deniz Baykal’ın kafatasından yaklaşık 12 santimlik bir bölüm ödemin baskı yapmaması için çıkarıldı.





İlk operasyonda beyin damarındaki pıhtı temizlenen Deniz Baykal, dün de kafa içi basıncının artması üzerine ameliyat edilmişti. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, 3 kez ameliyat gören Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son bilgileri verdi. Gelişen tabloda bazı olumsuzlukların bulunduğunu belirten İbiş, ünlü siyasetçinin bilincinin kapalı olduğunu söyledi.





BEYİN KANAMASI ÜST SEVİYEDE :

Beyindeki kanama ve ödemin en üst seviyede olduğunu belirten İbiş, Baykal'ın hayati tehlikesinin bulunduğunu kaydetti.





YENİ GELİŞME UMUT VERDİ





Deniz Baykal yoğun bakımdan çıkarıldı nöroloji bölümünde tedavi görüyor. Deniz Baykal henüz uyandırılmış değil. Baykal'ın kafatasında 12 santimlik bir kısım açık. Bu bölüm beynindeki ödem baskı yapmasın diye kapatılmadı. 

İbiş "Olayın ilk başladığı anda hayati tehlikesi var zaten, çünkü hep dedik ki ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var. Yine de var elbette ki ama bu hastaneye geldiği anda da vardı.' dedi.



FELÇ DURUMU VAR MI? : Bir gazetecinin felç ya da daha kötü bir durumun yaşanıp yaşanmayacağına yönelik öngörüsünü sorması üzerine İbiş, "Elbette zaman gösterecek, o süreç içerisinde ne gibi gelişme olacak, akciğerindeki enfeksiyon ne derece beynin yeterli oksijenlenmesine izin verecek. Şimdiden ne söylersek aslında tahminden öteye gitmez ama o tahminler de değişik, farklı yorumlara yol açabilir. O yüzden de süreci hep beraber takip edeceğiz, süreç içerisinde göreceğiz." karşılığını verdi.

DENİZ BAYKAL'IN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ İDDİASI : Deniz Baykal'ın beyin ölümü gerçekleşti iddiası Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın twitiyle olay oldu. Yılman, Deniz Baykal'ın sağlık durumunun kötüye gittiğini beyin ölümünün gerçekleştiğini iddia etti. Sosyal medyada Baykal öldü haberi kısa sürede yayılınca hastaneden açıklama geldi. Açıklamada Sevilay Yılman'ın iddiası yalanlandı ve "Baykal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği iddialarının doğruyu yansıtmadığıı, tedavisinin sürdüğü" belirtildi.


Yorumlar