Anasayfa /  Güncel

Darbe gecesi vurulan TEM Daire Başkanı infazı anlattı!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbecilerin başından vurarak yaraladığı dönemin TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin davaya müşteki sıfatıyla gönderdiği yazılı beyanında infaz anına ilişkin bilgi verdi.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2018 18:27

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi. Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada darbecilerin başından vurarak yaraladığı dönemin TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, müşteki sıfatıyla mahkemeye gönderdiği yazılı beyanında infaz anını anlattı. 

KONUŞAN OLURSA KAFASINA SIKIN"

Arif Çetin ile görüşmek istediğini söylemesi üzerine darbecilerden birinin "TSK yönetime el koydu, burada onların sözü geçmez" dediğini anlatan Aslan, "Önce kalabalık bir salonda bekletildik. Kelepçenin bileğimi sıktığını, gevşetmelerini söyledim. Bunun üzerine ikinci kelepçeyi taktılar. Üniformalı bir asker, 'Konuşan olursa kafasına sıkın' talimatı veriyordu. Çok konuştuğum gerekçesiyle ağzımı bantladılar. Bu şekilde bir zaman sonra üst kattaki başka salona götürüldük. Burada bazı rütbeli askerler de rehin tutuluyordu" diye konuştu.


Yorumlar