Anasayfa /  Güncel

Çıkacak KHK, şimdiye kadar ki en kapsamlı KHK olacak

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya OHAL kararnamesi konusunda konuştu. Ala, "Şimdiye kadar yayınlanan OHAL kararnamelerinin biraz daha kapsamlısı olacak" dedi.

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2018 16:02

KAPSAMLI OLACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya OHAL kararnamesi konusunda konuştu. Ala, "Şimdiye kadar yayınlanan OHAL kararnamelerinin biraz daha kapsamlısı olacak" dedi.

SON OLUR MU?

Son olup olmayacağı konusunda net bir bilgi vermedi. 'OHAL kararnameleri devam edebilir de' yanıtını verdi

İHRAÇLAR SORUSUNA AÇIKLAMA

Kamudan yapılacak ihraçlara ilişkin 'Bir rakam var mı? sorusuna ise "Çok sayıda kişi açıktaydı onlara ilişkin bir çözümün geleceğini tahmin ediyorum" dedi.

" OHAL KARARNAMELERİ DEVAM EDEBİLİR"

OHAL KHK 'lerinin devam edebileceğini belirten Efkan Ala şöyle konuştu:

"Hükümetin meselesi. Biz de çok detaylı bilgi sahibi değiliz. Ama şimdiye kadar yayımlanan OHAL kararnamelerinin biraz daha kapsamlısı olacak. Çünkü uzun süredir çalışılıyor. Artık son olur mu olmaz mı... İki türlü KHK var. Birincisi Meclis'ten yetki alarak yaptığımız KHK 'ler, bri de OHAL çerçevesinde çıkan kararnameler. Onlar devam edebilir. Sistemin reformu için çıkan KHK 'lerin süresi var. Onlar cumhurbaşkanımızın yemininden önce bitmiş olması gerekiyor. OHAL kararnameleri devam edebilir. Kapsamlı bir kararname olacağını biliyoruz. İşe dönüşler ve ihraçlar olacak. Ben şimdi rakam vermeyeyim ama çok satıda kişi açıktaydı, onlara ilişkin kararlar olacağını biliyorum."


Yorumlar