Anasayfa /  Güncel

Çavuşoğlu: ABD'nin Kudüs açıklamasını kınıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trum'ın Kudüs'ü başkent tanıyan kararına tehki gösterdi, kararın uluslararası hukukun ve ilgili BM kararlarını ihlal ettiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2017 22:42

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanıyan açıklamasını eleştirdi, kararın gözden geçirilmesini istedi. Cumhurbaşkanı İbrahim Kalın ise kararın Türkiye için "yük hükmünde" olduğunu söyledi.

ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıyan kararına Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD yönetiminin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Bu karar, uluslararası hukukun ve ilgili BM kararlarının açık bir ihlalidir." ifadelerini kullandı.

KALIN: KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü başkent tanıyan kararının hukuksuz olduğunu söyledi. Kalın'ın twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"ABD Yönetimi’nin Kudüs’le ilgili sorumsuz ve hukuksuz açıklamasını reddediyoruz ve kınıyoruz.

Bütün dünya, uluslararası hukuk ve BM Kararlarını ihlal eden bu kararı reddetmeli ve Filistin halkının yanında yer almalıdır."


Yorumlar