Anasayfa /  Güncel

Bismil’de düğün gibi asker uğurlaması

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde düğün gibi asker uğurlama töreni düzenlendi. Dualarla başlayan tören halaylar ve çiftetellilerle sona ererken, aileler ‘En büyük asker bizim asker’ sloganlarıyla yavrularını Peygamber ocağına uğurladı.

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2018 10:12

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 98/1 tertip olarak askere gidecek olan 44 asker için düğün gibi uğurlama töreni düzenlendi. Bismil Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda organize edilen etkinliğe Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, ilçe kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve asker adaylarının aileleri katıldı.

Etkinliğin yapıldığı salona dev Türk bayrağı asılırken, salonun etrafı ise kırmızı beyaz balonlarla süslendi. Yoğun bir katılımın olduğu salonda önce dualar edildi ardından da mevlit okutuldu. Yemek dağıtımının ardından salondakiler önce uzun havalarla hüzünlendi ardından da halaylarla şenlendi. Kaymakam Güleç ve protokol üyeleri de halayda asker adaylarına eşlik etti. Daha sonra minik öğrencilerden oluşan halk oyunları grubu asker ağabeyleri için ufak bir gösteri sergiledi. Arından asker adaylarının isteği üzerine çiftetelli çalındı. Asker adayları ve aileleri doyasıya eğlendi. Halaylarla başlayan etkinlik halaylarla sona erdi.


Yorumlar